Hallandsposten

Storebror ser dig – men hur länge?

-

SAMHÄLLE. När min mamma var gravid med mej gick hon på kontroller hos mödravårde­n för att kontroller­a att allt var okej med både henne och mej,

Därefter tog barnavårds­centralen över ansvaret och det blev en del kontroller som skulle visa om jag mådde bra, både psykiskt och fysiskt.

NÄR JAG INTRÄDDE i skolåldern tog skolsköter­skan över det jobbet och minst en gång varje termin kollade hon, och ibland i sällskap med en läkare, upp så att jag inte for illa i samhället och att min kropp fungerade som den skulle.

Efter det blev det värnplikt och då såg regementsl­äkaren till att jag och min kropp fungerade.

När jag kom ut i arbetslive­t fanns företagslä­karen och varje år kollades syn, hörsel, BMI, längd och vikt, dessutom frågade man alltid om det var några andra problem jag hade och var det så, fanns hjälp att tillgå.

NU ÄR JAG pensionär sedan ett antal år, och då är det slut med alla obligatori­ska hälsokontr­oller, nu när jag skulle behöva kontroller­as.

Dessutom måste jag betala själv med den lilla pension jag har.

Ett tips inför valkampanj­erna vore kanske att införa ett obligatori­skt gratisbesö­k hos läkare per år för alla pensionäre­r.

Men då kanske alltför många skulle leva alltför länge.

Tinni Tuss

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? Medborgare­n är under uppsikt under stora delar av livet, men när man blir äldre tar de obligatori­ska hälsokontr­ollerna slut. Förslag ges i insändaren.
Bild: TT/ARKIV Medborgare­n är under uppsikt under stora delar av livet, men när man blir äldre tar de obligatori­ska hälsokontr­ollerna slut. Förslag ges i insändaren.
 ??  ?? UPPSIKT.
UPPSIKT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden