Hallandsposten

Oskarström segrade i det ymniga snöfallet

- LINDA WEINSTOCK

Oskarström var favoriter till segern i derbyt mot Torup i bandyns division 2. Men ett ymnigt snöfall höll på att fälla hemmalaget.

OSKARSTRÖM TORUP

(6-1)

Det vankades bandyderby mellan Oskarström och Torup under tidig lördagseft­ermiddag och publiken på Strömvalle­n fick se en fartfylld inledning från båda lagen.

Gästande Torup hade en mycket bra chans direkt efter avslag och det var också gästerna som skulle göra det första målet i matchen.

Sju minuter in i första halvlek sköt Sven Torehall 0–1 till Torup efter en hörna. Men hemmarepli­ken kom snabbt.

Tobias Emanuelsso­n satte 1–1 efter elva minuter och inledde Oskarström­s målkavalka­d.

VISSERLIGE­N PRICKADE SVEN Torehall ribban på hörna, men det var Ander Blohm som gav hemmalaget ledningen med 2–1 innan Johan Jenefeldt, Olle Vighult, Tobias Emanuelsso­n och Mattias Gellet ordnade 6–1 till Oskarström i paus.

I andra halvlek tilltog snöfallet och spelet jämnade ut sig under den andra halvan av halvleken.

Det blev till slut 7–4 till hemmalaget efter mål av Gellet för Oskarström och två mål från Lars Torehall och ett från Sven Torehall i Torup.

– Snöfallet hämmade oss eftersom vi har duktiga skridskoåk­are och helst vill passa bollen på isen, säger Oskarström­s tränare Henrik Held och fortsätter:

– Torup skickar många lyrbollar och drar gärna ner tempot och vi sjönk ner i det i dag. Men vi gör det vi ska göra och spelar discipline­rat från målvakt till ledare. Hade det varit blankis i dag hade det blivit många fler mål.

BENGT ÅKE TOREHALL, lagledare i Torup, var inte nöjd med den första halvleken.

– Vi släpper in lite för billiga mål i första men andra halvlek var bra, den vann vi ju med 3–1, säger han och fortsätter:

– Jag tycker vi står upp bra mot Oskarström med tanke på att vi fått fem-sex återbud från A-lagsspelar­e inför matchen. I dag hade vi bara en avbytare och det är tuffa förutsättn­ingar.

?? Bild: JARI VÄLITALO ?? MÅLFARLIG. Oskarström­s Tobias Emanuelsso­n testar Torups målvakt Robert Berglöv i derbymatch­en lagen emellan på Strömvalle­n. Matchen slutade 7–4 till Oskarström efter bland annat två mål av Emanuelsso­n.
Bild: JARI VÄLITALO MÅLFARLIG. Oskarström­s Tobias Emanuelsso­n testar Torups målvakt Robert Berglöv i derbymatch­en lagen emellan på Strömvalle­n. Matchen slutade 7–4 till Oskarström efter bland annat två mål av Emanuelsso­n.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? SMÅ MARGINALER. Torups Anders Torhall står beredd på en hörna, men ett massivt Oskarström­sförsvar fyller målet.
Bild: JARI VÄLITALO SMÅ MARGINALER. Torups Anders Torhall står beredd på en hörna, men ett massivt Oskarström­sförsvar fyller målet.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? STEGET FÖRE. Oskarström dominerade stora delar av matchen mot Torup på hemmais, men gästerna stod upp bra och gav Oskarström en match.
Bild: JARI VÄLITALO STEGET FÖRE. Oskarström dominerade stora delar av matchen mot Torup på hemmais, men gästerna stod upp bra och gav Oskarström en match.