Hallandsposten

Man tafsade och körde svarttaxi – döms

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Mannen tafsade på en kvinnlig passagerar­e när han körde svarttaxi. Nu döms han av Halmstads tingsrätt för sexuellt ofredande och olaga taxitrafik.

Det var i juli som mannen körde kvinnan och hennes väninnor till Tylösand. Kvinnan satt i det främre passagerar­sätet och under färden ska mannen ha berört insidan av hennes lår, mot hennes vilja. Så fort bilen stannade klev hon ur och en av väninnorna betalade mannen för resan med betaltjäns­ten Swish. Därefter berättade kvinnan om händelsen för en polis.

Polisen har med hjälp av utdrag från mannens bankkonto kunnat se att han tagit emot fler Swishbetal­ningar under juli månad som visat sig komma från personer som har åkt med honom.

Mannen döms nu för sexuellt ofredande och olaga taxitrafik till villkorlig dom och 60 dagsböter à 200 kronor.

Mannen nekar till båda brotten. Han har berättat att han ställer upp när vänner ber om hjälp med skjuts men att han inte begär någon betalning för körningarn­a. Ibland betalar de dock det för att de vill, enligt mannen.

Men detta motbevisas av vittnesmål från personer som har åkt med honom, enligt tingsrätte­n. Domstolen anser att utredninge­n visar att mannen utfört ett stort antal persontran­sporter med sin bil mot betalning. Av vittnesmål­en har det framkommit att pris och betalning i de flesta fall har överenskom­mits före varje transport och att vittnena inte har någon personlig koppling till mannen, menar rätten.

Domstolen anser också att kvinnans berättelse om vad som hände när mannen körde henne är trovärdig och att den får stöd av väninnorna­s vittnesmål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden