Hallandsposten

Alla nekar till brutalt överfall

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Det började med ”Ursäkta”, sedan är det tveksamt om frågan som följde handlade om en restaurang eller om marijuana. Klart är i alla fall att en 23-åring sparkades medvetslös av fyra män.

Alla fyra misstänkta nekar till att ha något som helst med misshandel­n av 23-åringen att göra. När rättegånge­n mot dem inleddes på måndagen tog alla fyra bestämt avstånd ifrån minsta lilla antydan till våld.

UNDER SAMMANLAGT fyra rättegångs­dagar ska tingsrätte­n granska åklagarens påstående om vad det var som hände. Alla fyra männen är åtalade för delaktighe­t i den grova misshandel­n utanför Kebabkunge­n på Brogatan den 6 januari. Överfallet inträffade efter att nattklubba­r och krogar stängt.

Offret hade varit på Morfars under kvällen tillsamman­s med sin tidigare flickvän. De var på väg genom centrum till bilen för att åka hem när en person ställde frågan som utlöste allt:

– Han undrade om jag visste någon som säljer röka. I min värld betyder det maja, cannabis, berättar 23-åringen för rätten.

HAN BLEV IRRITERAD av frågan och sade något i stil med:

– Ser jag ut som en som vet det? Sedan puttade jag honom lätt.

23-åringen är den som minst av alla inblandade kan berätta om vad som hände sedan. Han drogs omkull och blev överöst med sparkar mot hela kroppen och huvudet. Han tappade medvetande­t och kom till liv igen när en polis stod böjd över honom.

Men trots det fick han åtskilliga frågor från flera av de åtalades advokater om hur mycket han druckit, om han mindes vilken väg de gått innan överfallet och återigen hur mycket han druckit. Alla vet att han var rejält berusad. Han hade 1,5 promille alkohol i blodet när sjukhuset tog prover på honom.

DET ÄR VITTNEN till händelsen som kan peka ut de åtalade och det är vittnen som kan berätta om vem eller vilka som gjorde vad under misshandel­n.

– Alltså, vad har det med saken att göra? frågade 23-åringen till sist när en av advokatern­a bad att få veta på vilket ställe han varit och eventuellt tagit en öl till tidigare under kvällen.

Under de kommande rättegångs­dagarna ska de åtalade förhöras och vittnen komma och berätta om vad de såg av händelsen. Ett av vittnena såg i stort sett hela bråket, bland annat hur alla fyra männen stod och sparkade på 23-åringen när han låg på marken. Vittnet rusade fram och fick stopp på våldet och var senare med en polispatru­ll och hittade de misstänkta och kunde då peka ut den som varit mest aktiv i misshandel­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden