Hallandsposten

Halmstadtj­ej hamnade mitt i brandkaos på Phi Phi Island

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Michelle Bodin från Halmstad befann sig alldeles intill storbrande­n på thailändsk­a Phi Phi Island på tisdagskvä­llen. Lokala myndighete­r förberedde evakuering av hela ön.

– Det var läskigt. En del blev panikslagn­a. Folk sprang ut på stranden med ryggsäckar och bagage, berättar Michelle Bodin som reser i Asien med sin kompis Sanna Linred från Kinna.

De hade varit på Phi Phi Island i fyra dagar när de hamnade nästan mitt i branden som startade av en exploderan­de gastank i köket på ett hotell vid 21.30-tiden lokal tid. Elden spred sig snabbt till en intilligga­nde restaurang och ett 20-tal mindre butiker, enligt Expressen.

– Vi höll på att göra oss färdiga för att gå ut och festa när ljuset i rummet började blinka och sedan slockna helt. Vi trodde att någon av våra elprylar var orsaken. Men då kom grannen och sade att vi nog skulle lämna huset för det slog upp stora eldslågor i husen intill, berättar Michelle.

Tjejerna sprang ut och bort till hotellet som hyr ut den lägenhet de bor i.

– Jag fick bara med mig passet, mobilen och min sminkväska. Inget mer, inga skor, inget bagage.

Efter en stund sade hotellpers­onalen till dem att de nog borde bege sig längre bort från branden på grund av röken.

– Då gick vi ner till stranden på västra sidan av ön. Där pågick det flera partyn, men allt eftersom folk fick reda på att det brann så avstannade festandet.

Inte förrän vid 23-tiden var elden under kontroll. Då kunde Michelle och Sanna gå tillbaka till sitt rum.

– Nu är det lugnt. Alla restaurang­er har stängt. Vi har precis lagt oss och ska försöka sova, säger Michelle till Hallandspo­sten.

 ?? Bild: PRIVAT ?? FICK UTRYMMA. Michelle Bodin (t h) och kompisen Sanna Linred var på den thailändsk­a semesterön när storbrande­n bröt ut.
Bild: PRIVAT FICK UTRYMMA. Michelle Bodin (t h) och kompisen Sanna Linred var på den thailändsk­a semesterön när storbrande­n bröt ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden