Hallandsposten

Liss tror på Hammers

ISHOCKEY: DALMASEN TAR FÖR SIG I SHL-LAGET RÖGLE

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

Dalmasen Olle Liss spelade två säsonger i Halmstad Hammers men lämnade inför säsongen 2014/2015 för Kristianst­ads IK.

Sedan dess har hockeykarr­iären tagit Liss till Ålborg i Danmark, Västervik, Malmö och IK Pantern och numera också Ängelholm och Shl-klubben Rögle BK.

En krokig men nyttig väg för att ta sig hela vägen till den svenska högstaliga­n.

– Det är verkligen en spännande resa jag har gjort. Jag har alltid strävat efter att ta mig framåt och uppåt och det har gjort att jag har rört på mig ganska mycket och varit i ganska många klubbar under karriären, säger Liss och fortsätter:

– Jag känner att jag har växt som spelare och människa både på och utanför isen.

i Danmark var

SPECIELLT TIDEN annorlunda.

– Min kusin var på väg till Danmark och pratade mycket om det och det kändes både spännande och intressant. I Ålborg var vi fem-sex svenskar och tränare var Jens Nielsen som varit i Leksand tidigare. Jag fick ett stort förtroende av honom, ett stort ansvar och mycket speltid. Jag trivdes jättebra men hockeyn och mentalitet­en var helt annorlunda än i Sverige, säger Liss.

Via spel i Västervik och Pantern landade Liss till slut i Rögle.

– Jag är jätteglad att jag har fått chansen i SHL och jag ska verkligen göra allt jag kan för att de ska vara nöjda med mig, säger Liss som visat framfötter­na och stått för sju poäng, tre mål och fyra assist, under sina första tre matcher med klubben.

– Jag har haft skitkul sedan dag ett och jag har fått ett bra välkomnand­e från spelare, ledare och fans. Dessutom har vi vunnit de tre matcherna jag har varit med och det har gått fantastisk­t bra både för laget och för egen del.

över resten av denna säsong och kommande två. – Jag blev både överraskad och glad när de erbjöd mig ett så långt kontrakt, säger Liss som tror att Rögle kommer att klara kontraktet.

– När vi spelar som ett lag är vi svårslagna. Prio ett är att klara kontraktet och att undvika det negativa kvalet.

Han kom till Ängelholm och Shl-klubben Rögle BK i onsdags. Men redan har förre Halmstadsp­elaren Olle Liss sett till att bli Röglefanse­ns nya kelgris. Och han har bra koll på sitt gamla lag, Halmstad Hammers.

TROTS ATT DET var några säsonger sedan 25-åringen lämnade Halmstad Hammers håller han koll på sitt gamla lag.

– Man fick ju vänner för livet och många av spelarna är fortfarand­e kvar. Det är klart att man följer hur det går för dem, säger han och fortsätter:

– Halmstad har ju lite sämre målskillna­d och måste dessutom hoppas på att något lag hjälper dem i jakten på en playoff-plats, men kan de fortsätta att göra mycket mål framåt och täppa till lite bakåt så tror jag att de klarar det. Tranås är ju ett jagat lag och det är inte det lättaste.

 ?? Bild: AVDO BILKANOVIC ?? ISLOSSNING. Förre Halmstad Hammersspe­laren Olle Liss gör succé i Rögle BK och har på tre matcher gjort sju poäng, tre mål och fyra assist.
Bild: AVDO BILKANOVIC ISLOSSNING. Förre Halmstad Hammersspe­laren Olle Liss gör succé i Rögle BK och har på tre matcher gjort sju poäng, tre mål och fyra assist.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden