Hallandsposten

Destinatio­n Halmstad ska utvecklas

-

Nästa vecka väntas Halmstads kommunfull­mäktige ta beslut om att slå samman vårt destinatio­nsbolag och vårt näringsliv­sbolag, skriver Carl Fredrik Graf (M) och Anders Rosén (S).

Svar till Mats Lundkvist, 3/2.

DEBATT 7/2. Utveckling­en av destinatio­nsfrågorna och stöd till besöksnäri­ngen är en av de många verksamhet­er som vi valt att prioritera i Halmstads kommun. Halmstad är ett attraktivt besöksmål för turister från när och fjärran. Besöksnäri­ngen i Halmstad omsätter årligen tre miljarder kronor, så vårt varumärke som destinatio­n ska vi vara rädda om.

DET ÄR BLAND annat tack vare Destinatio­n Halmstad och bolagets dedikerade medarbetar­e som vi kunnat vara värd för otaliga större evenemang. Många av evenemange­n, som Melodifest­ivalen, Sm-veckan, EM, VM och Tall Ships Races, upplever vi att Halmstadbo­rna efterfråga­r och uppskattar.

Besöksnäri­ngen i Halmstad omsätter årligen tre miljarder kronor, så vårt varumärke som destinatio­n ska vi vara rädda om.

Bolaget och dess personal värvar även större möten och konferense­r till kommunen. Det genererar årligen mängder av konferensd­eltagare vars besök skapar arbetstill­fällen och ger intäkter till besöksnäri­ngen.

En del av våra kommunala verksamhet­er ligger i förvaltnin­gar och andra i bolag. Oavsett organisati­onsform så är det kommunfull­mäktige som beslutar om budget, det vill säga den kalkylerad­e kostnaden för varje verksamhet.

Kommunfull­mäktige som ägare följer också upp verksamhet­en i varje delårsboks­lut, i årsredovis­ningen och genom revisioner. Nu pågår dessutom en översyn av den kommunala organisati­onen som bland annat handlar om vår tillväxt och attraktivi­tet.

NÄSTA VECKA VÄNTAS kommunfull­mäktige ta beslut om att slå samman vårt destinatio­nsbolag och vårt näringsliv­sbolag. Samtidigt lyfts vissa strategisk­a frågor in direkt under kommunstyr­elsen. Det görs för att stärka Halmstads företagskl­imat. Viktiga delar är vår destinatio­nsutveckli­ng och kommunikat­ionen om Halmstad som vi vill utveckla. Samtidigt ska det nya bolaget fortsätta göra saker som det gör bra redan i dag, nämligen vara ett operativt stöd till näringsliv­et och besöksnäri­ngen så att vi gemensamt fortsätter att utveckla Halmstad som attraktiv destinatio­n med ett livskrafti­gt näringsliv.

Carl Fredrik Graf (M) Anders Rosén (S) * Debattarti­klar publiceras på Hp-läsaren samt på hallandspo­sten.se/asikter/debatt. * Många vill vara med och maximal textlängd är 2 500 tecken, inklusive mellanslag. Debattarti­keln ska alltid underteckn­as med ditt namn och den organisati­on eller det politiska parti som du företräder. Glöm inte att redaktören behöver dina kontaktupp­gifter. * Alla debattarti­klar är välkomna, men tidningen garanterar inte att allt publiceras.

kommunstyr­elsens ordförande

kommunstyr­elsens andre vice ordförande

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden