Hallandsposten

Hallå där...

- SARA ÖSTER

...Christina Angsvik Tarstad, som startade Halmstadsk­ören C.A.T – som på lördag uppträder tillsamman­s med körerna VIVA och Mumma i Immanuelsk­yrkan i Halmstad.

Hej hej, Christina. Berätta, hur länge har du varit verksam som körledare?

– Oj oj… jag tror det är över 50 år med skolkörer och liknande. Men jag har varit körledare i C.A.T sedan 2001 och tycker så klart att det är väldigt roligt. Namnet bygger för övrigt på mina initialer.

Vad härligt! Och på lördag ger ni en konsert med två andra körer, VIVA och Mumma. Är det första gången ni sjunger tillsamman­s?

– Vi i C.A.T har sjungit med VIVA tidigare, men aldrig med Mumma. Det ska bli spännande. Varje kör sjunger ungefär 25 minuter var, och vi vill försöka sprida så mycket glädje det bara går.

Ja, för visst är det en glädjekons­ert ni bjuder besökarna på?

– Det stämmer bra – och konserten heter också ”Glädjesång”. Vi kommer bland annat sjunga mycket av Ted Gärdestad. Det blir som en allsång där alla i publiken får sjunga med, och det hoppas jag att folk kommer att göra.

Hur många är ni totalt som uppträder på lördag?

– Drygt 50 personer. Sist vi i C.A.T sjöng var vi ihop med ett par andra körer och då var vi över 75 stycken, det var häftigt. Vi i vår kör är runt 20, VIVA är runt 25-30, tror jag, och i Mumma är de runt sju.

Varje kör ska alltså sjunga separat, men kommer ni även att uppträda tillsamman­s?

– Jag tror och hoppas att vi kan sjunga åtminstone en gemensam låt som avslutning. Det vore väldigt skoj, så det hoppas jag verkligen på.

 ??  ?? CHRISTINA ANGSVIK TARSTAD.
CHRISTINA ANGSVIK TARSTAD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden