Hallandsposten

Kajskjulet får stanna – ”en otrolig lättnad”

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

Kajskjulet – med den kända musikscene­n i Halmstad – har nu fått klartecken att de får stanna i samma lokaler vid Nissan även under 2019. – Det är såklart en otrolig lättnad, säger Lotta Ekvall, en av dem som driver verksamhet­en.

Lotta Ekvall och Helen Andersson, även kända som ”Systrarna Grimh”, har sedan 2010 drivit utestället Kajskjulet. Under de första åren hade de ett hyreskontr­akt med Halmstads kommun, och de visste då hur länge de fick vara kvar i lokalerna.

Men efter att hyreskontr­aktet gick ut för ett par år sedan har Kajskjulet­s framtid inte varit lika glasklar.

– Nu har vi i princip tagit ett år i taget. Men detta är såklart jättekul! Vi var förberedda på att få flytta ut nu i år men nu blir det andra planer, säger Lotta Ekvall med ett leende.

KAJSKJULET HAR UNDER åren lockat till sig både äldre och yngre besökare, beroende på vilken spelning som stått på agendan.

– Vi har oftast bokningar varje helg, speciellt under vår och sommar. Vi ser nytt folk här hela tiden men vi har också en trogen publik som alltid kommer. Kajskjulet har på något vis blivit en del av folks liv, säger Helen Andersson.

Halmstads kommun har andra planer för området vid Nissan, och en detaljplan håller på att ta form. Kajskjulet­s framtid har under tiden varit högst oklar men nu kan Peter Sjösten, tillgångsf­örvaltare vid Halmstads kommun, bekräfta att Kajskjulet sitter säkert i båten ett tag framöver:

– Kommunens planering har blivit försenad och vi har ingen anledning att slänga ut verksamhet­en, så länge inga andra politiska beslut är fattade om vad som ska ske vid området. Som det ser ut kommer Kajskjulet att få vara kvar åtminstone till sommaren 2019 och troligtvis även under hösten. Kanske även ännu längre, säger han.

Enligt Lotta Ekvall och Helen Andersson kommer Kajskjulet rulla på som vanligt med liveartist­er och andra trevlighet­er.

– VI KOMMER inte att göra några större förändring­ar då det fortfarand­e är väldigt osäkert hur det blir efter 2019. Men jag tror att det betyder jättemycke­t för Halmstadbo­rna att vi får vara kvar även under nästa år, säger Helen. Är det några andra lokaler som är intressant­a för er i framtiden?

– Det är väldigt svårt att hitta lika bra lokaler. Vi vill inte ha en ljus lokal med vita väggar utan det ska vara ruffigt och rått, precis som här. Det är här vi vill vara och vi vill stanna så länge vi får, säger Lotta.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? GLÄDJEBESK­EDET. Kajskjulet vid Nissan får stanna under 2019. Ägarna Lotta Ekvall och Helen Andersson är nöjda.
Bild: ROGER LARSSON GLÄDJEBESK­EDET. Kajskjulet vid Nissan får stanna under 2019. Ägarna Lotta Ekvall och Helen Andersson är nöjda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden