Hallandsposten

Otto Martler HBK:S tredjemålv­akt

Inga papper är påskrivna, men parterna är överens. Otto Martler blir Halmstads BK:S tredjemålv­akt kommande säsong som back up till Malkolm Nilsson och Simon Andersson. – Det känns spännande och som Halmstadbo perfekt att det blev just HBK, säger Otto.

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Egentligen avslutade han, på grund av sitt civila arbete, elitkarriä­ren 2016 efter 17 matcher med Falkenberg­s FF i Allsvenska­n.

MEN I FJOL fungerade han som back up både för IFK Norrköping och Gais, där det också för det sistnämnda laget blev en match.

– En match om året – det borde jag väl klara av i så fall, skrattar han och räknar med att komma igång med träningen i nästa vecka.

I Hbk-lägret är man också nöjd med lösningen.

– Otto var vårt förstaval från början och efter den första kontakten har det enbart varit fokus på honom, förklarar Hbk-tränaren Igor Krulj.

SAMTIDIGT POÄNGTERAR HAN att Malkolm Nilsson och unge Simon Andersson alltjämt i utgångsläg­et är HBK:S förste- och andremålva­kt.

– Ja, det är vid eventuella skador och avstängnin­gar som Otto kommer in i bilden. Men tanken är ju att han kommer att vara med mot åtminstone två träningar i veckan för att hålla igång fysiskt, men även vara uppdaterad på vårt sätt att spela.

MARTLER SJÄLV ÄR också nöjd med upplägget.

– Eftersom jag har svårt att träna mer än så passar det här perfekt för båda parter, säger Otto som numera arbetar som affärsutve­cklare på Deromehus där han planerar både nya hus och bostadsomr­åden från Malmö i söder, Göteborg i norr och Jönköping i öster.

– Så det är ett väldigt flexibelt jobb, inflikar han.

Det var för en dryg månad sedan som HBK tog den första kontakten.

– Det fanns ju några andra klubbar med i bilden också så jag tog väl mig en liten funderare. Men insåg ganska snabbt att för att få ihop mitt livspussel så passade HBK allra bäst.

Den nu 30-årige Martler kom inför säsongen 2013 till Falkenberg­s FF från Lunds BK där det alltså blev fyra säsonger och 77 allsvenska matcher. Och förutom det 29 matcher i Superettan, 28 i FFF och en i Gais. Men 30 år ju ingen ålder för en målvakt. Kommer du inte att bli sugen att ta upp kampen om positionen som förstemålv­akt.

– Njae, Halmstad var ju väldigt tydliga med att man ville ha en back up till sina nuvarande målvakter. Och som sagt, för mig med mitt jobb passar det utmärkt eftersom jag då fortfarand­e får behålla kontakten med fotbollen.

”Det fanns ju några andra klubbar med i bilden också, men för att få ihop mitt livspussel så passade HBK allra bäst.”

OTTO MARTLER Målvaktsba­ck up i Halmstads BK

 ??  ??
 ?? Bild: JÖRGEN JARNBERGER, BILDBYRÅN/ARKIV ?? KLAR SOM TREDJEMÅLV­AKT. Otto Martler, för några år sedan i Falkenberg­s FF, blir back up bakom Malkolm Nilsson och Simon Andersson i Halmstads BK.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER, BILDBYRÅN/ARKIV KLAR SOM TREDJEMÅLV­AKT. Otto Martler, för några år sedan i Falkenberg­s FF, blir back up bakom Malkolm Nilsson och Simon Andersson i Halmstads BK.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden