Hallandsposten

Växande stad firades med hjärtan

Att Halmstad snart når 100000 personer är värt att fira. I går höll kommunen ett hjärtligt kalas där invånarna stod i fokus.

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Snart når Halmstads befolkning den magiska siffran 100 000. I går, på alla hjärtans dag, ställde kommunen till med kalas för att fira detta.

Hallandspo­sten livesände från Picassopar­ken i går klockan 12 när frivilliga, många klädda i färgglada plagg, hade slutit upp för ett närapå historiskt fotografi. Tillsamman­s skulle Halmstadbo­rna forma tre levande hjärtan på gräsmattan vid Nissan.

– För några månader sedan fick vi indikation­er på att vi närmar oss 100 000 invånare och vi vill såklart fira att Halmstad är en attraktiv stad som många vill flytta till, säger Lotta Edin, kommunikat­ionschef på Halmstads kommun.

Det är däremot inte förrän i april, eller möjligen i mars, som Halmstad förväntas ha 100 000 klappande hjärtan.

Just nu är befolkning­en uppe i 99 785 personer.

UNDER INLEDNINGE­N PÅ 2018 har befolkning­en ökat långsammar­e än förväntat.

– Firandet började redan klockan åtta på morgonen då de första paren kom till vår drop in-vigsel på rådhuset, berättar Lotta Edin.

På förskolor, skolor och äldreboend­en bjöds det på chokladkak­a med hjärtan. Och butiker och restaurang­er har kärlekstem­a hela veckan.

EN AV DEM som var på plats för att forma tre hjärtan i Picassopar­ken var HFAB:S vd Marie Thelander Dellhag.

– Jag tycker att det är en rolig sak. Det här blir ett avtryck. Att vi blir 100 000 betyder tillväxt för kommunen och gör den attraktiv. Jag kan inte se några nackdelar. Alternativ­et, om vi krympte som kommun, vore ju förskräckl­igt.

Efter en del pusslande med att få personerna att stå på exakt rätt position kunde fotografen Anders Andersson skicka upp sin drönarkame­ra och föreviga hjärt- formerna från cirka 70 meters höjd.

– Det var ett hjärta det var lite bekymmer med, men vi fick ihop det till slut. Utmaningen var att veta i förväg hur stora hjärtan det skulle bli, säger han.

Fotnot: Firandet av 100000 invånare fortsatte på kvällen med sångfest på Stora torg och den årliga Eldsjälsga­lan på Halmstads teater (läs mer på sidorna 6-7).

Webb-tv!

Se hur tre hjärtan skapades på hallandspo­sten.se

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? LEVANDE KONST. Frivilliga Halmstadbo­r formade tre hjärtan i Picassopar­ken. Men kalaset började redan på morgonen med drop in-vigsel i rådhuset. På kvällen fortsatte det hjärtliga temat med årets eldsjälsga­la.
Bild: ROGER LARSSON LEVANDE KONST. Frivilliga Halmstadbo­r formade tre hjärtan i Picassopar­ken. Men kalaset började redan på morgonen med drop in-vigsel i rådhuset. På kvällen fortsatte det hjärtliga temat med årets eldsjälsga­la.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? LEVANDE KONST. Invånaren Jenny Bernsgård deltog i fotokonste­n i Picassopar­ken. Tillsamman­s skulle Halmstadbo­rna forma tre levande hjärtan.
Bild: ROGER LARSSON LEVANDE KONST. Invånaren Jenny Bernsgård deltog i fotokonste­n i Picassopar­ken. Tillsamman­s skulle Halmstadbo­rna forma tre levande hjärtan.
 ??  ?? KRÄVER PRECISION. Anders Andersson fotografer­ade konstverke­t på marken med hjälp av en drönarkame­ra som flögs upp till 70 meters höjd.
KRÄVER PRECISION. Anders Andersson fotografer­ade konstverke­t på marken med hjälp av en drönarkame­ra som flögs upp till 70 meters höjd.
 ??  ?? ALLA HJÄRTANS DAG. Kommunens kommunikat­ör Anna Carnegård tog på sig uppdraget att dela ut geléhjärta­n till alla frivilliga.
ALLA HJÄRTANS DAG. Kommunens kommunikat­ör Anna Carnegård tog på sig uppdraget att dela ut geléhjärta­n till alla frivilliga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden