Hallandsposten

Knivman ville hugga grannar

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

”19-åringen ska ha hotat att sticka ut hans ögon.”

De tre männen låg på sitt rum och tittade på film då den berusade 19-åringen dök upp. Då ska han ha gått loss med en kniv och försökt hugga männen.

Händelsen inträffade på Spenshult under en januarinat­t i år. De tre männen tillbringa­de natten på sitt rum, två av dem tittade på film och den tredje studerade.

Strax innan klockan ett på natten knackade det på dörren. När de öppnade stod 19-åringen utanför, tydligt påverkad.

Han misstänks då ha tagit sig in i rummet, sagt att han skulle döda dem och hållit fram en kniv mot halsen på den man som öppnade dörren.

Mannen som öppnade bad 19-åringen komma in för att försöka lösa det på ett civilisera­t sätt. Rumskamrat­erna vittnar dock om att han fortsatte vara aggressiv.

En annan man, som satt på golvet, tittade intensivt på 19-åringen. Han ska då ha frågat varför mannen tittade på honom, hotat att sticka ut hans ögon och gjort ett flertal huggrörels­er mot hans ögon.

Mannen som öppnade dörren lyckades till slut bända kniven ur 19-åringens hand.

De övermannad­e honom och larmade till ordningsva­kterna som kunde överta gripandet.

19-åringen åtalas nu vid Halmstads tingsrätt, misstänkt för två fall av försök till grov misshandel, alternativ­t grovt olaga hot. Han misstänks även för ett fall av olaga hot samt ringa narkotikab­rott.

Han förnekar samtliga brott och menar att det hela är en komplott. Han säger att han bara gick dit för att begära tillbaka pengar för en skuld, varpå männen övermannad­e honom och slog honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden