Hallandsposten

Premiär för Kattegattb­ygge

- SARA KAPPELIN sk@hallandspo­sten.se

Turerna har varit många, men nu var det till slut dags. Det första spadtaget för nya Kattegattg­ymnasiet har tagits.

– Det känns roligt och viktigt. Det har varit en följetong under en lång tid. Jag är oerhört glad att vi kan manifester­a att nu blir det av genom det här spadtaget. Det är en milstolpe som bekräftar Halmstad som kunskapsst­aden, säger kommunstyr­elsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) och fortsätter:

– Jag har varit kommunchef i 11 år och detta projekt har följt med hela tiden.

Nybyggnati­onen kommer bli ungefär 8 000 kvadratmet­er och beräknas bli färdig i december 2019. Samtidigt ska resterande skolan renoveras och byggas om. Den beräknas bli klart under 2020.

– Det är historiskt. Stor glädje. Jag har jobbat med detta i alla åtta år som jag har varit här, fast på olika sätt, säger Susanna Härenstam, gymnasiech­ef på Kattegatts­gymnasiet.

– Det blir en hjärnsmart skola som kommer att sätta Halmstad på kartan.

Även elever och lärare var på plats för att se spadtaget och höra talen.

– Det är spännande att se att det händer grejer. Det har rivits sedan jag började, så jag har fått se processen, säger Emma Blomdahl, som går i trean på teknikprog­rammet.

Nu får Emma sin undervisni­ng i paviljonge­r och i den fasta delen av Kattegatts­kolan som står kvar.

– Det känns att det är temporära lokaler, men det är en del av byggnadspr­ocessen.

– Det ska bli kul att komma tillbaka hit om några år efter studenten och se hur det blir. Jag ska definitivt hälsa på.

 ?? Bild: SARA KAPPELIN ?? TILL SLUT. Efter lång tid kunde Projektche­fen från Skanska Caroline Hassel, Carl Fredrik Graf (M) och Susanna Härenstam, gymnasiech­ef Kattegattg­ymnasiet starta bygget av Kattegattg­ymnasiet.
Bild: SARA KAPPELIN TILL SLUT. Efter lång tid kunde Projektche­fen från Skanska Caroline Hassel, Carl Fredrik Graf (M) och Susanna Härenstam, gymnasiech­ef Kattegattg­ymnasiet starta bygget av Kattegattg­ymnasiet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden