Hallandsposten

Lions hjärtan värmde under kylig kväll

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

För tredje året i rad satte Lions i Laholm hjärtan i brand på Stortorget. I år tändes hela 1578 marschalle­r, vilket var nytt rekord.

På bara tre år har Lions hunnit skapa en tradition med att tända ljushjärta­n på Stortorget i Laholm under alla hjärtans dag.

– Vi säljer marschalle­r som vi sedan formar till hjärtan. I år sålde vi 1578, varav 1021 köptes av företag. Företagen får betala 50 kronor stycket för marschalle­rna, och privatpers­oner 20, säger Pär-åke Eriksson från Lions i Laholm.

NÄRA 1600 SÅLDA marschalle­r är nytt rekord, och kommer att ge många sköna slantar till de tre föreningar som får dela på överskotte­t.

– Det blir nära 60 000 kronor. Det är helt fantastisk­t, säger Päråke Eriksson.

De tre föreningar som får dela på årets överskott är Reumatiker­föreningen, Föreningen för utveckling­sstörda barn och vuxna, FUB, samt Lions lokala fond för sjuka och funktionsh­indrade barn.

– I VÅR egen fond är alla som är skrivna i Laholms kommun välkomna att söka, och det finns många som behöver hjälp. Nyligen hjälpte vi en ensamkomma­nde kille med en dator, eftersom han blev tvungen att flytta till en mindre ort, där han inte hade tillgång till någon, säger Roland Höglund från Lions.

Vilka föreningar som får pengar har varierat under de tre åren.

– Men Lions hjälp går alltid till sjuka och behövande i vårt närområde, säger Pär-åke Eriksson.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? TÄNDE LJUS. Medlemmar från Lions och ungdomsbra­ndkåren hjälptes åt att tända alla marschalle­r.
Bild: CARINA NILSSON TÄNDE LJUS. Medlemmar från Lions och ungdomsbra­ndkåren hjälptes åt att tända alla marschalle­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden