Hallandsposten

Bert Karlsson åker på turné med KD

- TT

Affärsmann­en Bert Karlsson ska samarbeta med Kristdemok­raterna inför valet och följa med på Ebba Busch Thors vårturné. – Hon måste göra en Merkel, säger Karlsson.

Bert Karlsson tar sikte på rikspoliti­ken igen, denna gång med Kristdemok­raterna, vilket han först berättade för P4 Skaraborg.

När partiledar­en Ebba Busch Thor åker på förvalstur­né under våren kommer han att följa med och intervjua henne.

– Hon har alla möjlighete­r att lyckas. Det är en go’ tjej och en bra sångerska, säger Karlsson till TT.

För att klättra i opinionsmä­tningarna behöver KD ”represente­ra den vanliga människan”, anser Karlsson. Då spår han att Busch Thors parti kan nå uppemot tio procents väljarstöd.

– Kristdemok­raterna har fyra procent när de kan ha 25 i Tyskland. Hon måste göra en Merkel.

Karlsson säger att det inte har varit tal om att han ska kandidera för KD, vilket även partiet framhåller.

De har dock hittat en gemensam hjärtefråg­a i förstatlig­andet av vården, vilket är Kristdemok­raternas profilfråg­a inför valet.

– Men i övrigt har vi med Bert för att Bert är Bert. Han kommer att ställa kniviga och direkta frågor som jag tror är lite ovanligt jämfört med vad man ser i vanliga partiledar­utfrågning­ar, säger KD:S valledare Peter Kullgren, som tror att väljarna får chansen att se och höra politik ”på ett nytt sätt”.

Bert Karlsson var partiledar­e för Ny Demokrati mellan 1991 och 1994. För tre veckor sedan talade han om att engagera sig i ett nybildat lokalt parti i Skara, men tidigare på onsdagen sade han i Nya Lidköpings-tidningen att de planerna har lagts på is.

 ?? Bild: MAJA SUSLIN/TT ?? POLITISK COMEBACK. Bert Karlsson säger att han ska arbeta med Kristdemok­raterna inför valet.
Bild: MAJA SUSLIN/TT POLITISK COMEBACK. Bert Karlsson säger att han ska arbeta med Kristdemok­raterna inför valet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden