Hallandsposten

Hammers hopp ute – trots segern

Det blir inget playoff till Allsvenska­n för Halmstad Hammers. Tranås tog de poäng som behövdes och därmed återstår bara en betydelsel­ös match för Hammers i helgen.

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Sett över säsongen gör vi en jäkla gedigen insats, men vi har inte riktigt marginaler­na på vår sida. Det känns tråkigt att missa playoff, suckar Hammers tränare Fredrik ”Fredda” Johansson efter 7–5-segern i Halmstad arena.

Hammers hade fortfarand­e chansen att knipa en playoff-plats inför HA 74-matchen, men då krävdes storseger samtidigt som Tranås förlorade hemma mot Tyringe. Så blev det inte. Smålänning­arna vann med 3–2 och då spelade det ingen roll hur många mål Halmstadla­get gjorde mot redan avsågade HA 74.

Men så långe det fanns liv fanns det också hopp.

Och Hammers satte full fart från början för att försöka knipa det lilla halmstrå som fanns.

ERIK BORG SKICKADE in 1–0 på straff och Jesper Johansson 2–0 efter en solokörnin­g. Framgångar­na fortsatte i andra när Borg med lite tur satte 3–1 och Johansson 4–1 efter halva matchen.

– Då såg det riktigt bra ut, men så drog vi på oss en massa onödiga utvisninga­r, säger ”Fredda”.

Sävsjö-laget reducerade till både 2–4 och 3–4 innan pausvilan. Efter densamma blev det även 4–4 och sedan 5–4 efter 6.33 genom Gustav Andersson i numerärt överläge.

Då tog Fredrik Johansson timeout. Det blev vändningen. För plötsligt började hemmalaget att spela hockey igen och framförall­t Erik Borg visade het vilja.

KORT EFTER GÄSTERNAS ledningsmå­l höll han sig framme på en målvaktsre­tur och tryckte in 5–5. Med drygt fem minuter kvar hittade Borg rätt för fjärde gången när han på egen hand gled runt motståndar­försvaret och satte pucken i bortre krysset.

– Det var ett tag sedan jag gjorde så många mål. Måste ha varit i en J20-match när jag spelade i Bäcken,

”Vi har inte riktigt marginaler­na på vår sida. Det känns tråkigt att missa playoff.

säger Erik Borg.

Forwarden har producerat poäng i massor den här säsongen tillsamman­s med kedjekompi­sarna Martin Pärna och Gustav Berling (156 poäng totalt).

Något som gett eko i hockey-sverige och nu ser det ut som i alla fall Borg kommer att lånas ut resten av säsongen.

– Ja, jag kommer att spela vidare någon annanstans och jag har faktiskt en hel del klubbar att välja bland. Men det blir Allsvenska­n eller division 1, avslöjar Erik.

Pärna fick dock nöjet att avsluta målskyttet i tom bur sedan HA 74 tagit ut målvakten i jakten på kvittering.

– Vårt signum är att vi är starka i tredje perioden, men jag tycker att vi kunde ha presterat bättre i kväll. HA var avsågat och ändå visade vi ingen hunger, men vi kanske inte riktigt trodde på att vi skulle ta oss till playoff, slutar Fredrik Johansson.

??  ?? FYRMÅLSSKY­TT. Erik Borg (81) var het värre när Halmstad Hammers slog HA 74 i en målrik match i Halmstad arena. Men trots vinsten blir det inget playoff till Allsvenska­n.