Hallandsposten

En utmaning med spel i Europa League i februari

- LARS FRANK/TT

I skrällarna mot Galatasara­y och Paok i somras hade Östersund hjälp av att motståndar­na inte var i säsong. Nu är det ombytta roller.

– Det är en utmaning att gå till sextondels­final i Europa som skandinavi­skt lag, konstatera­r tränaren Graham Potter inför mötet med Arsenal.

Som om inte klubbrankn­ing, erfarenhet­er och det faktum att bara Arsenalstj­ärnan Mesut Özil tjänar mer än vad hela ÖFK omsätter per år vore nog. En ny aspekt för skrällaget från Jämtland är att man nu får spela klubbens största match i historien med 2,5 månader bakom sig i stort sett utan tävlingsma­tcher.

FÖRRA VECKANS CUPMATCH mot Trelleborg är den enda sedan Europa League-gruppspele­t avslutades i december.

Nu väntar Arsenal som är mitt i Premier League-säsongen.

– Säsongen matchar inte helt, nej, men det hade vi nog fördel av i somras i stället, säger Potter.

Men Östersund har gjort vad klubben kan för att förbereda sig. Laget har använt en del av sina miljonintä­kter på att köra två träningslä­ger i solen under vintern.

– Det är såna här matcher man vill spela. Varje vecka. Arsenal ser du på tv och att få mäta sig med deras spelare är något man drömt om många gånger. Vi har inte pratat om några speciella spelare. Man känner ju till alla men hur vi ska spela mot nån speciell är inget vi pratat om, säger Nouri.

Trots alla gigantiska skillnader är det ingen som vågar ta någon Arsenalseg­er för given.

Inte efter sommarens och höstens upprepade sensations­segrar för Östersund. Och inte med en framskotta­d konstgräsp­lan i minusgrade­r.

– ALLA I EUROPA vill utnyttja sina hemmaplans­fördelar. Vår fördel är en arena med plats för 8 000 i norra Sverige. Deras fördel är en betydligt större arena i en betydligt större stad, säger Potter och ler.

– Men de är proffs och kommer att anpassa sig till både kyla och konstgräs. Snö och kyla vinner inga matcher åt oss.

 ?? Bild: TOBIAS NYKÄNEN ?? FOTBOLL PÅ NORDLIGA BREDDGRADE­R. Jämtkraft arena är redo för Östersunds FK mot Arsenal i Europa League.
Bild: TOBIAS NYKÄNEN FOTBOLL PÅ NORDLIGA BREDDGRADE­R. Jämtkraft arena är redo för Östersunds FK mot Arsenal i Europa League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden