Hallandsposten

Gillar du tango? Nu bjuder en världskänd tangoduo från Argentina upp Halmstadbo­rna till dans.

- SARA ÖSTER so@hallandspo­sten.se

”Vi som dansar blir de enda som existerar under tiden.”

ERIC DINZEL

Profession­ella tangodansa­ren Eric Dinzel, från Argentina, besöker nu Halmstad tillsamman­s med sin danspartne­r Flavia Kohut. – Jättekul att vi hann få med ett stopp här, säger Eric.

Eric Dinzel och Flavia Kohut är just nu ute på en tangoturné runt om i Europa, där de både håller i tangokurse­r samt uppträder själva.

Nu är det alltså dags att bjuda upp hallänning­arna. I går anlände den argentinsk­a dansduon till Halmstad för att bland annat ha workshops i Söndrum – och i kväll arrangerar Mktango och Tango Experiment­al gemensamt en milonga, där Eric och Flavia kommer att uppträda på Café Strandgata­n 20.

– Som barn var jag ofta i Sverige tillsamman­s med mina föräldrar. Vi lärde då känna en man som jobbar i Halmstad, och det är därför vi nu har ett stopp även här. Det är första gången jag kommer hit till staden och det känns jätterolig­t, berättar Eric på engelska.

ERIC ÄR EN profession­ell tangodansa­re, koreograf och pedagog. Han leder Dinzelstud­ion i Buenos Aires och undervisar sedan nio år tillbaka på CETBA, tangounive­rsitetet i staden.

Han har även undervisat på Världs tangofesti­valen åren 2011 och 2013. Detta är hans fjärde Europaturn­é tillsamman­s med Flavia Kohut.

– Jag lärde känna Eric för fyrafem år sedan. Det var när jag tog steget till att lära mig tango som vi träffades i dansstudio­n i Buenos Aires, säger Flavia Kohut.

Hon är utbildad inom den klassiska dansen, och har även kunskaper inom modern dans och jazzdans. Hennes tangokarri­är startade när hon deltog i Eric Dinzels improvisat­ionssemina­rium 2012.

NU ARBETAR HON tillsamman­s med Eric, både med undervisni­ng och som hans danspartne­r. Vad är det med tango som gör att man blir så fast?

– Det är svårt att förklara men jag ska försöka. Det är inte som om när man går till jobbet och har massa måsten på schemat. Under tangon är man fri, och man känner att man kan göra precis vad som helst, säger Flavia.

Eric håller med om just friheten under dansen.

– Man känner en sådan enorm energi från den andre partnern trots att man dansar under en sådan tystnad. Sedan är det som Flavia säger, den otroliga friheten, vi blir de enda som existerar under tiden.

Och vem vill inte vara fri som en fågel?

 ??  ??
 ?? Bild: PRESSBILD ?? TANGODUO. Eric Dinzel och Flavia Kohut, från Argentina, uppträder i kväll på Café Strandgata­n 20.
Bild: PRESSBILD TANGODUO. Eric Dinzel och Flavia Kohut, från Argentina, uppträder i kväll på Café Strandgata­n 20.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden