Hallandsposten

Vilka ledare väljer S?

Nu får Socialdemo­kraternas medlemmar visa vägen för partiet.

- MATTIAS KARLSSON

LEDARE 17/2. Socialdemo­kraternas tre kommunråd i Halmstad avgår i samband med valet och nya kandidater ska väljas. Ytterst är det väljarna som avgör hur Halmstad kommer att styras den kommande mandatperi­oden, men Socialdemo­kraternas egen kommunlist­a har en stor betydelse för vem som kommer att gå i de avgående kommunråde­ns fotspår.

ÖVERST PÅ DEN listan som partiets styrelse presentera­t finns två relativt okända namn, Gun-britt Löfdahl och Stefan Pålsson. De petar därmed ned mer välkända namn som Krissi Johansson och Fredrik Luhanka, som ligger trea och fyra på listan.

Nu ska styrelsens förslag skickas vidare till partiets årsmöte som hålls den 18 mars. Där fastställs kommunlist­an.

Det var inte en helt enig styrelse som ställde sig bakom listan. Det medger Margit Bik, ordförande i Halmstad socialdemo­kratiska arbetareko­mmun, i en intervju med Hallandspo­sten (16/2).

”Vi vill ha ett ödmjukt ledarskap. Jag menar att det är vad vi behöver för att kunna gå framåt som parti”, säger Margit Bik, om styrelsens förslag.

Det kan ligga något i det. ”Allt är borgarnas fel.” Så brukar det låta från en socialdemo­kratisk opposition. Så ock i Halmstad.

EN NY LEDNING för partiet som kan föra en konstrukti­v politik och komma med egna förslag hade varit välkommet. Det nuvarande politiska styret i Halmstad behöver en värdig motståndar­e.

Nu är det upp till Socialdemo­kraternas medlemmar att välja väg för partiet. Med tanke på styrelsens oenighet kan det mycket väl bli strid om vem som ska vara överst på kommunlist­an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden