Hallandsposten

Man döms för kastad kruka

- JONNA NILSSON 010-471 51 67 joni@hallandspo­sten.se

Ett grannbråk blev infekterat när någon försökte läxa upp den andres son.

Den dubbla krukan som kastades från en balkong var avslutning­en på en hätsk debatt som utspelade sig i somras mellan två familjer i ett lägenhetso­mråde i Halmstad. När tingsrätte­n nu fått säga sitt döms den ena parten, en pappa i 60-årsåldern, för försök till misshandel.

Till grund för domen låg vittnesmål från de inblandade parterna, och en annan granne som klivit ut på sin balkong och blivit vittne till dramatiken.

BRÅKET BRÖT UT på en innergård efter att den ena parten, en mamma och pappa, läxat upp gärningsma­nnens son, en pojke i 10-årsåldern, efter att denne ska ha sparkat mot deras son och kallat honom för ”horunge”.

Den utsattes pappa ska därefter klivit ut på sin balkong och konfronter­at familjen på innergårde­n när den utsattes pappa försökte tillrättav­isa hans barn. Därefter ska en mindre, men desto mer högljudd, debatt brutit ut.

Vad som hände därpå blev en fråga för tingsrätte­n. Klart är att gärningsma­nnen på balkongen blev, som han själv beskriver det, ”upprörd” och kastade en kruka från andra våningen. Han menar dock att han inte var ute efter att träffa någon från den andra familjen och förnekar därmed brott.

Motparten menar att den enda anledninge­n att de inte träffades av krukan, som gick sönder när den träffade marken, var att de flyttade på sig i tid. De krävde, utöver att mannen skulle dömas för försök till misshandel, 5000 kronor var i skadestånd för kränkning.

TINGSRÄTTE­N SLOG FAST att mannen måste förstått att krukan faktiskt kunde träffa någon från familjen på innergårde­n, och dömde honom för försök till misshandel.

Att den andra familjen skulle blivit så allvarligt kränkta att de skulle ha rätt till skadestånd ogillades dock.

Mannen dömdes till villkorlig dom, och ska betala dagsböter på sammanlagt 2 400 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden