Hallandsposten

Om att sätta Halmstad på kartan

-

HALMSTAD. Vad har Najaden och Destinatio­n Halmstad gemensamt? Kanske att leverera något som skulle få folk i landet att vilja besöka Halmstad. I årtionden var Najaden tillsamman­s med slottet och restaurang Svea bilden av vår stad som skickades på vykort till när och fjärrran; en bild som kanske bidrog till att en av våra stora svenska komiker bestämde sig för att låta Lindeman ta sig an fotbollskl­ubben i staden.

DESTINATIO­N HALMSTAD är ett bolag som nu letar med ljus och lykta efter något som kan sätta Halmstad på kartan – marinfesti­valer som drog tiotusenta­ls besökare var inte bra nog. Spel mot öppet mål är tydligen inte tillräckli­gt, då allt som både besökare och Halmstadbo­r uppskattar kastas i papperskor­gen.

I HP får vi veta att Destinatio­n Halmstad under 2016 gick med 26,1 miljoner i förlust. Dessa pengar hade kunnat driva Najaden i 40 år. Najaden var enligt politiker ett sänke för kommunens ekonomi, ett som riskerade att andra viktiga kommunala åtaganden fick stå tillbaka i en av landets rikaste kommuner.

JAG VILL INTE hänga ut de fritidspol­itiker som har tagit sitt ansvar att sitta med i respektive partier. Det jag detta valår frågar mig är om partipisko­r och chefer för de kommunala bolagen är de som tagit kommandot och kör över både dessa fritidspol­itiker och kommunens invånare.

Snart får vi reda på hur framtiden kommer att se ut för Kulturhuse­t och Folkparken. Kommuninvå­narna är starkt emot en exploateri­ng av detta område, och dess framtid kommer därför ge svar på om min rädsla för partipisko­r och makten hos kommunchef­er är befogad.

Inte en enda politiker har förklarat hur försäljnin­gen av Najaden var nödvändig för kommunens ekonomi och det finns väl 26,1 miljoner skäl för det.

Per Nilsson

 ?? BILD: ROGER LARSSON/ARKIV ??
BILD: ROGER LARSSON/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden