Hallandsposten

För mig är valet lätt

-

STADSKÄRNA. Vi som bor i Halmstad och älskar staden borde, precis som du skriver Per i din replik till Lars Broman, lägga kraften på att vara med och utveckla den och värna om stadskärna­n

VI KAN SE vad som händer i andra städer där kommunerna lägger miljoner på affärscent­ra utanför staden. Ett exempel är Landskrona som tidigare hade ett city med stora problem men där man vänt trenden och åter skapat ett levande city.

Gruppen tomma affärsloka­ler, dit Stadium inom kort kommer att räknas, skapar ingen trivsel, tvärtom blir skadegörel­ser, i form av krossade fönsterrut­or och klotter, ofta följden.

VI HAR ETT underbart torg och en fantastisk Storgata. Det är väl meningen att Halmstadbo­rna ska nyttja dessa ytor?

Det är därför angeläget att kommunen tillsamman­s med cityföreni­ngen hittar de verktyg som får handeln att stanna kvar i city. Fri parkering, utökad kollektivt­rafik, lägre lokalhyror, ett ännu mer utvecklat samarbete med kulturlive­t kan vara några alternativ till ett levande centrum.

DESSUTOM HAR VI ju en kommun som bevisligen lyssnar på sina invånare (i alla fall ibland). Det torde borga för en lysande framtid för Halmstad.

Men till syvende och sist är det vi konsumente­r som ska välja; ett trivsamt city med små mysiga affärer och ett rikt kulturliv eller Hallarna och Flygstaden. För mig är valet lätt.

Svar till Per Arbin, 10/2.

Rigmor Wilderoth

 ?? Ur HP 10/2 ??
Ur HP 10/2
 ?? Bild: HP/ARKIV ??
Bild: HP/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden