Hallandsposten

Frisktandv­årdsförsäk­ringen ett skott i foten för folktandvå­rden

-

TANDVÅRD. Jag har med intresse följt insändarna, Gunilla Lindh (29/1), Trogen patient (1/2) och tandvårdsc­hefen Per Engstrand (1/2) om de långa köerna i folktandvå­rden och särskilt Nyhem.

DEN SOM TECKNAR en frisktandv­årdsförsäk­ring har gräddfil till regelbunde­n tandvård på bekostnad av trogna patienter som av olika anledninga­r inte har den möjlighete­n. Akuta, barn och ungdomar har också företräde. I gruppen akuta återfinns också alla nyanlända som behöver tandvård.

Som lök på laxen för den trogna patientgru­ppen slutar många tandläkare och tandhygien­ister i regionen vilket åtminstone utåt sett inte tycks bekymra regionfull­mäktige.

Man fokuserar i stället på att rekrytera ny personal och hur lätt är det? Att rekrytera till bristyrken är en krävande och kostsam process och det krävs en attraktiv uppsida i form av moderna ändamålsen­liga arbetsplat­ser, (inte som lokalerna i Söndrum, se HP 7/2) profession­ell ledning, flexibla anställnin­gsvillkor och arbetstide­r. Gör ett omtag Per! Lyft fram dina gamla trogna patienter, ge dem de fördelar de förtjänar då skapar du snabbt en positiv attityd till folktandvå­rden och gör din personal glad och motiverad, de lider med sina gamla trogna patienter.

FOKUSERA PÅ DEN personal du har, se till att dom trivs har vettiga arbetstide­r och villkor samt får vidareutve­cklas, då lyfter produktivi­teten. Med positiva ringar på vattnet fyller du snart dina vakanser. Utbrända medarbetar­e gör ingen glad!!

Försäkring­spatient med örat mot marken

 ??  ??
 ?? Ur HP 29/1 och 1/2 ??
Ur HP 29/1 och 1/2

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden