Hallandsposten

HBK två matcher från högsta futsalliga­n

- FUTSAL: KVAL TILL SFL POVEL ARWIDSON pa@hallandspo­sten.se

Efter serieseger i division 1 södra Götaland kvalar Halmstads BK Futsal i kväll till Svenska Futsalliga­n (SFL). På andra sidan står Uddevallal­aget FC Diaspora. En bra lottning, enligt tränare Per Lunnebjer.

STADSKAMPE­N

Halmstad vs. Uddevalla 2 Det kunde ha blivit Sfl-erfarna lagen Norrköping FK eller FC Mellerud. Men HBK lottades mot FC Diaspora, som precis som HBK saknar erfarenhet från högsta ligan.

– DET KÄNNS som att det var den bästa lottningen. Det är skönt att vi kommer till mötet med lika förutsättn­ingar, säger Per Lunnebjer.

Kvalet avgörs i ett dubbelmöte. Eftersom HBK var det högre rankade laget får de fördel av att börja på bortaplan.

Sedan lottningen i måndags har Lunnebjer försökt scouta Diaspora så gott han kunnat.

– De är duktiga individuel­lt. De har inte det mest uppstyrda anfallsspe­let, utan gillar att utmana mycket man mot man. Jag tror att vi har goda chanser att klara av det över två matcher, men det kommer bli tufft, säger han.

Det var inför den här säsongen som Halmstad Futsal Klubb gick upp i HBK, och det är första gången klubben är så här nära högsta ligan.

– Det klart att det blir speciellt, men jag tycker att vi har visat under säsongen att vi klarar av att hantera pressen under viktiga matcher.

OCH FÖR PER, som var med och startade Halmstad FK 2012, känns såklart kvalet lite extra.

– Det skulle vara fantastisk­t häftigt om vi tar oss upp, efter hela den här resan vi gjort sedan vi startade klubben, säger han.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? POÄNGSUGNA. Igor Krulj och hans Halmstads BK går in i Svenska cupens gruppspel under lördagen när Oddevold står för motståndet på bortaplan.
Bild: LINA SALOMONSSO­N POÄNGSUGNA. Igor Krulj och hans Halmstads BK går in i Svenska cupens gruppspel under lördagen när Oddevold står för motståndet på bortaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden