Hallandsposten

Kvintett har fått herrlaget på fötter

Se matchen direkt på hallandspo­sten.se

- LINDA WEINSTOCK lw@hallandspo­sten.se

I somras bestämde sig fem tränare för att ta hand om HK Drotts herrlag. Ett genidrag från klubbens sida skulle det visa sig.

STADSKAMPE­N

Halmstad vs. Uddevalla 3

Det är första säsongen som Claes Andersson, Michael Mattsson, Jesper Adolfsson, Per-erik Pettersson och Markus Bartholdss­on tar hand om HK Drotts herrlag tillsamman­s.

– Ingen ville binda upp sig på heltid så därför passade det oss perfekt att vara fem stycken som delade på ansvaret, säger Claes Andersson som är matchcoach.

– Det har blivit väldigt bra och även om det var lite rörigt i början så har vi fått spelarnas förtroende för det vi gör, säger Michael Mattsson.

HÖSTEN BLEV INTE som kvintetten tänkt sig.

– Vi fick inte träna i Halmstad Arena och hade lite allmänt svårt att få ihop träningarn­a, säger Andersson och fortsätter:

– I början pratade inte ens spelarna med varandra.

Kommunikat­ionen har blivit A och O för att få ihop laget – och tränarkons­tellatione­n – till en gemensam enhet.

– Det handlar om att återkoppla hela tiden. Vi stämmer av med varandra efter träningar och matcher, säger Andersson. Matchen Drott–kroppskult­ur startar 15.00, men sändningen startar 14.55.

Det blir tydligt framförall­t under träningar och matcher. När spelarna byter finns någon av tränarna framme direkt och ger feedback på spelet och prestation­en.

I TAKT MED att kommunikat­ionen blivit bättre, har också resultaten kommit.

– Vändningen kom mot Anderstorp tror jag, säger Mattsson och fortsätter:

– Även om vi förlorade matchen med sex-åtta bollar så kände vi att det var något bra på gång. Vi sa att ”fortsätter vi så här så kommer vi att börja vinna”. Känslan fanns där och det var vändningen för oss.

DESSUTOM HAR spelarna helt fått fokusera på det egna spelet under den senare delen av säsongen.

– I början fick de för mycket info om motståndar­na och kunde inte hantera det. Sedan ändrade vi upplägget och då blev det också bättre, säger Andersson.

Inför helgens möte med Kroppskult­ur har Drotts herrar vunnit fem matcher och spelat tre oavgjorda och ligger med sina 13 poäng ovanför det negativa kvalstreck­et.

Mycket tack vare en unik tränarkvin­tett och ett kommunicer­ande lag.

 ?? Bild: LINDA WEINSTOCK ?? KOMMUNIKAR­ION. Claes Andersson (närmast i bild) och Michael Mattsson har tillsamman­s med Jesper Adolfsson, Per-erik Pettersson och Markus Bartholdss­on fått fason på HK Drotts herrlag.
Bild: LINDA WEINSTOCK KOMMUNIKAR­ION. Claes Andersson (närmast i bild) och Michael Mattsson har tillsamman­s med Jesper Adolfsson, Per-erik Pettersson och Markus Bartholdss­on fått fason på HK Drotts herrlag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden