Hallandsposten

Sverige har chans på nya medaljer

- SARA K LINDQUIST/TT

Efter storskräll­arna i skidskytte­t med ett guld och ett silver har Sverige hela tre åkare i både dam- och herrklasse­n i masstarten. – Helt otroligt med så många. Jag tror vi kan fajtas om medaljerna, säger tränaren Wolfgang Pichler.

Damernas masstart med Hanna Öberg, Mona Brorsson och Linn Persson körs på lördag och herrarnas med Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin och Fredrik Lindström på söndag.

– DET ÄR EN STOR överraskni­ng att vi har så många på startlinje­n. Målet var att ha en startande på dam- och en på herrsidan, sedan sa vi två i vardera klass om vi skulle vara optimistis­ka. Nu blev det tre, säger Pichler och ler, skakar lite lätt på huvudet och höjer ögonbrynen.

Recepten för de osannolika fram-

”Det är en stor överraskni­ng att vi har så många på startlinje­n. Målet var att ha en startande på dam- och en på herrsidan, sedan sa vi två i vardera klass om vi skulle vara optimistis­ka. Nu blev det tre.”

WOLFGANG PICHLER

gångarna handlar enligt honom om klassiska ingrediens­er som laganda, bra känsla och hårt jobb. Och disciplin, så klart.

Han tror också att laget mentalt kan stärkas av framgångar­na.

– Vi är sex startande i masstarten, de är i bra form och man vet aldrig. Jag tror att vi kan fajtas om medaljerna. Skidskytte är ingen enkel sport, man behöver lite tur och det beror på hur loppet går i övrigt. Men vi såg i går Samuelsson som gick för medalj, Lindström var åtta och Nelin var med till sista skjutninge­n. Så allt är möjligt.

FORNA SKIDSKYTTE­STJÄRNAN Magdalena Forsberg tror att de svenska skidskytta­rna nu har slagläge inför de kommande loppen.

– Innan vi åkte hit så sa jag att stafetten är vår bästa chans, och den är ju kvar. Så det finns absolut medaljchan­ser kvar. Masstarten har vi kvalificer­at oss till också, tre tjejer och tre killar. Varje gång de ställer sig på startlinje­n så har de möjlighet till medalj – men det kräver ett bra skytte.

Efter masstarter­na väntar också stafettern­a och vilka åkarna blir spikas efter masstarter­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden