Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Finalerna på Solvalla i lördags bjöd på en hel del bra sport. Nu flyttar V75cirkuse­n söderut till Axevalla och det är en omgång som jag tycker ser ganska kul ut på många sätt.

För egen del kör jag tre hästar jag kör under dagen och det är kul att vara med i de här sammanhang­en. Ingen av de tre är från det egna stallet.

Återigen är det jackpot på V75 efter att det varit omgångar där det inte blivit någon utdelning för fem rätt och det har givit pengar till sjurättspo­tten.

Den här gången ser det, i alla fall på förhand, inte ut som det ska vara så lätt att de som får ihop fem rätt inte ska få någon utdelning. Annars har det varit en hel del av det på slutet.

Mycket öppen omgång

Ser man på Axevallas omgång som helhet så känns den mycket svårlöst. Just på Axevalla är det också viktigt att ha hästar med på kupongen som går hela vägen in i mål. Det långa upploppet brukar göra att en del hästar hinner stumna den sista biten. Det brukar vara så att en del hästar får det jobbigt den sista biten.

När det anmäldes till Solvalla till kommande tisdagstra­v så var det ett treåringsl­opp med 100 000 kronor till vinnaren och två fyraårings­lopp ett med 100 000 kronor och ett med 70 000 kronor utskrivna.

De tre loppen fick, vart och ett, sex (!) hästar anmälda. Jag tycker att det inte kan läggas på tränarna. De bättre hästarna tränas mycket den här perioden och de här loppen körs helt enkelt för tidigt. Som jag ser det är det årstiden det är fel på för de som kanske vill matcha sina hästar för större lopp framöver.

Kan ha söndagsvin­nare

Hästarna från det egna stallet börjar komma allt mer och på söndag har jag förhoppnin­gar om en seger i G75 på Halmstad. Då kommer Youngblood Pellini ut och han verkar fin i jobben.

Överlag är det uppåt för många av stallets hästar i jobben för dagen och det kommer en spännande tid framöver. I alla fall känns det som det ska kunna bli på det sättet.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden