Hallandsposten

Känsloladd­at rep i tuff deltävling

MELODIFEST­IVALEN: PARTYRÖKAR­E MÖTER FOLKMUSIK OCH LATINO I KVÄLL

-

När repetition­erna drog igång i Malmö arena blev det snabbt känslostor­migt. Vid en av genomsjung­ningarna tvingades debutanten Barbi Escobar att bryta. Hon föll ner på knä och gömde ansiktet i händerna.

– Jag insåg vad jag höll på att sjunga och för vem jag sjöng. Det blev lite för mycket, lite för verkligt. Det tog lite hårdare än vad jag hade förväntat mig och jag var tvungen att släppa ut det, säger Barbi Escobar efter det känsloladd­ade repet.

HENNES PAPPA GICK bort i cancer för tre år sedan och låten Stark beskrivs som en hyllningss­ång till honom. En bild på pappan kommer att visas bakom Barbi Escobar när hon sjunger.

– Låten handlar om vägen tillbaka från en sådan tragisk händelse, hur jag mådde och hur jag tog mig ur det. Om hur jag kan gå med huvudet högt och känna mig stark och nöjd med mitt arbete att komma över händelsen, säger hon.

Två artister kämpar om finalplats­er med hjälp av latinovibb­ar – men paletten under Melodifest­ivalens tredje deltävling fylls ändå upp av en brokig blandning. Återigen tycks det bli en hård match om finalen – och för vissa är det känslosamt.

DOTTER DEBUTERAR OCKSÅ, liksom tidigare Idol-vinnaren Marin Almgren, och de gör det som två av deltävling­ens stora förhandsfa­voriter. Han med storslagen arenapop i form av A bitter lullaby – hon med en modern popdänga.

– Ännu har jag inte känt några

 ??  ?? MENTALT PÅFRESTAND­E. Barbi Escobar framför bidraget Stark under repetition­erna på Malmö arena inför lördagens tredje deltävling i Melodifest­ivalen. Det
MENTALT PÅFRESTAND­E. Barbi Escobar framför bidraget Stark under repetition­erna på Malmö arena inför lördagens tredje deltävling i Melodifest­ivalen. Det

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden