Hallandsposten

Eldsjälarn­a Arbana Kadriu och Isabella Mezei planerar för lek igen, till sommaren i Oskarström.

De började så smått med Sommarkul hemma på Fjellgimeg­atan, men sedan dess har det vuxit: I förra veckan hyllades Arbana och Isabella vid Eldsjälsga­lan.

- PER KÅGSTRÖM 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

Jag träffar Arbana Kadriu och Isabella Mezei på kaféet Kaffe Kris i Oskarström. De har sportlov men är ändå inte helt lediga.

– Nej, vi ska ägna tid åt att planera för Sommarkul, säger Isabella.

Hon och Arbana är 15 år, går i nian och har i fyra år arrangerat Sommarkul för barn i åldern 4-13 år i Oskarström. Det är en vecka varje sommar där barnen bland annat får leka, spela fotboll och basket, och måla.

– Det är mycket rörelse, säger Arbana.

HP HAR TIDIGARE skrivit om duon som blivit alltmer uppmärksam­mad, och 14 februari – Alla hjärtans dag – var Arbana och Isabella två av dem som utsågs till Halmstad kommuns eldsjälar, vid en gala på Teatern.

– Det var jätterolig­t att gå upp på scenen och få ett diplom, liksom minglet före galan där vi träffade alla andra pristagare, säger Arbana.

– Vi trodde aldrig att det skulle bli så stort när vi startade hemma på vår egen gata för snart fem år sedan. På den tiden var vi 11 år, väldigt unga lekledare, säger Isabella med ett skratt.

Utmärkelse­n har gjort de två extra peppade inför sommaren, och det kan förhoppnin­gsvis leda till att de får fler sponsorer.

– Vi hade sju-åtta förra året och fick bland annat råd att köpa röda t-shirts till oss och barnen, men det var tufft att få dit ordet Sommarkul och alla sponsorers loggor på tröjorna. Vi skulle stryka dit dem, det blev fel, vi blev arga och fick börja om igen, säger Isabella.

– Ja, vi höll på i hundra år men till slut blev det bra, säger Arbana.

Det var jätterolig­t att gå upp på scenen och få ett diplom , liksom minglet före galan.

ARBANA KADRIU

HON OCH ISABELLA utgör numera Ungdomssek­tionen av Oskarström­s samhällsfö­rening och de ser fram emot sommaren (det gör vi väl alla?).

Eventuellt kan det bli plats för fler barn än tidigare vid Sommarkul.

– Men då måste vi vara en eller två ledare till. Annars kan vi inte ta emot fler än 20-25 barn, säger Arbana.

– Ja, vi måste känna att vi har kontroll och det blir bra för barnen, säger Isabella.

 ??  ??
 ?? Bild: PER KÅGSTRÖM ?? MED VARMARE TIDER I SIKTE. Arbana Kadriu och Isabella Mezei ska ordna Sommarkul för femte året i Oskarström. Isabellas lillebror Antonio, sju år, är en av deltagarna och han tycker att tipspromen­aden är roligast.
Bild: PER KÅGSTRÖM MED VARMARE TIDER I SIKTE. Arbana Kadriu och Isabella Mezei ska ordna Sommarkul för femte året i Oskarström. Isabellas lillebror Antonio, sju år, är en av deltagarna och han tycker att tipspromen­aden är roligast.
 ??  ?? Lite om: Isabella Mezei Ålder: 15 år.Familj: Mamma, pappa och lillebror.Bor: Lägenhet i Oskarström­Hobbies: Är ledare i dans för små barn. Lyssnar mycket på musik och träffar kompisar.Favoritart­ist: Jireel.
Lite om: Isabella Mezei Ålder: 15 år.Familj: Mamma, pappa och lillebror.Bor: Lägenhet i Oskarström­Hobbies: Är ledare i dans för små barn. Lyssnar mycket på musik och träffar kompisar.Favoritart­ist: Jireel.
 ??  ?? Lite om: Arbana Kadriu Ålder: 15 år.Familj: Mamma, pappa och lillebror.Bor: Lägenhet i Oskarström.Hobbies: Dansa, träna på gym och träffa kompisar.Favoritart­ist: Drake.
Lite om: Arbana Kadriu Ålder: 15 år.Familj: Mamma, pappa och lillebror.Bor: Lägenhet i Oskarström.Hobbies: Dansa, träna på gym och träffa kompisar.Favoritart­ist: Drake.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden