Hallandsposten

Ingen misstänkt för Marbäcksmo­rd

- JAN STOHR

Polisen har ännu ingen misstänkt för mordet i Marbäck i januari. Den döde är en man i 30-årsåldern, som inte har någon känd koppling till Halland.

I slutet på januari fick polisens utredare av grova brott klart besked om att den döde mannen verkligen var den som man anat hela tiden. Nationellt forensiskt centrum gav det sista klarteckne­t, vilket i sin tur innebar att mannens anhöriga kunde gå vidare och begrava honom.

POLISEN ÄR FORTSATT förtegen om vilka framgångar man gör i jakten på en mördare, men chefen för grova brottsrote­ln, Cecilia Bergsten, beskriver att arbetet går framåt.

– Vi har ännu ingen misstänkt, men vi håller mängder av förhör, säger hon.

Enligt uppgifter till Hallandspo­sten var mannen, som hittades på en skogsväg intill väg 25 vid Marbäck på förmiddage­n den 9 januari, skjuten till döds. Cecilia Bergsten vill inte kommentera uppgifter kring hur mannen bragts om livet.

Alla detaljer kring exakt hur mordet gick till är sådant som kan bli avgörande om eller när man ska förhöra en misstänkt.

CECILIA BERGSTEN GER en bild av svårighete­n hon står inför varje gång någon frågar och vill veta mer om mordet:

– Först om vi skulle ha någon häktad och inga misstankar om att det finns fler inblandade, skulle vi kunna kommentera lite mer i detalj vad det är som hänt. Men ibland är man i ett läge där man inte kan bedöma om vi kommer att få fler misstänkta.

Det som är klart är att mannen inte är hemmahöran­de i Halland. Hallandspo­sten har också efter intensiv ryktesspri­dning om den dödes hemvist fått ytterligar­e någon plats i landet avförd.

Mannen beskrivs av spaningsle­dningen kort och gott ha varit bosatt i Sverige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden