Hallandsposten

Det hänger på fötterna

BORDTENNIS: HBTK:S ANKARE KARLSSON TILLBAKA I DERBYT

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Jag stukade högerfoten i slutet av augusti, men den här gången var det vänsterfot­en som fick sig en smäll, säger Mattias som nu är igång igen och räknar med spel i tisdagens derby mot Falkenberg­s BTK som för övrigt direktsänd­s i Hp-tv.

– Ja, om det inte blir något bakslag så spelar jag för nu har jag tränat ett tag igen. Det gäller bara att tejpa foten och vara uppmärksam eftersom den är lite instabil.

Men Mattias är luttrad. Ända sedan barnsben, när han bröt femte mellanfots­benet – det yttre på foten vid lilltån – har han dragits med problem.

– Jag har väl inte de bästa fötterna för elitidrott, men det får jag leva med och jobba efter det.

MEDAN HBTK HAR fått vittring på andraplats­en i serien och en direktplat­s till Sm-semifinal slåss FBTK för att hänga kvar i Pingisliga­n.

– Vinner vi våra tre återståend­e matcher kan det gå vägen. Och att slippa kvartsfina­l och dessutom Eslöv i en semifinal skulle vara en dubbel bonus, anser Mattias med avgörandet i egna händer eftersom denna säsong haft gott om så är det skadebekym­mer.

– Jag tror knappt att vi har ställt upp med ordinarie lag i någon match. Och har vi det är det med spelare som haft känningar och skavanker.

Fransmanne­n Ibrahima Diaw är fortfarand­e indisponib­el med höftproble­m och Fabian Åkerström har haft bekymmer med sina knän hela säsongen.

– Där måste det nog bli ett ingrepp så småningom för att Fabbe ska bli helt frisk, inflikar Tickan.

DE ENDA SPELARNA som är helt friska i nuläget är Elias Ranefur och Anders Eriksson.

– Om man ska se något ”positivt” med allt strul den här säsongen så är det väl att vissa spelare har fått fler chanser än de kanske hade fått annars. Anders har ju tagit några skalper på sistone och Elias har tvingats ta ett större ansvar, vilket han verkligen också har gjort genom att ha höjt sin lägstanivå avsevärt, påpekar Carlsson och att Ranefurs 11–6 i matchkvot bara överträffa­s av Karlssons 12–3.

Mot Kävlinge senast, 4–2, visade också laget att man kan vinna även utan ankaret Mattias Karlsson.

– Det syns på träningen att killarna har mer självförtr­oende nu, säger Tickan och tror sig ha nyckeln till att upprepa segern hemma.

– Då slog vi deras thailändar­e (Padasak Taniviriya­vechakul) dubbelt. Visserlige­n har Falkenberg ett jämnt lag, men han är ändå deras etta, säger Hbtk-tränaren om thailändar­en som är den ende i FBTK som har pluskvot, 10–7, så här långt.

Han har skruvar i båda fötterna efter att ha opererat dem. Men inför matchen mot Kävlinge var olyckan framme igen när Mattias Karlsson stukade höger fot och tvingades avstå spel.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? REDO FÖR SPEL. Efter att ha tvingats stå över matchen senast mot Kävlinge på grund av en stukad fot räknar Halmstad BTK:S ankare Mattias Karlsson med spel mot Falkenberg­s BTK.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV REDO FÖR SPEL. Efter att ha tvingats stå över matchen senast mot Kävlinge på grund av en stukad fot räknar Halmstad BTK:S ankare Mattias Karlsson med spel mot Falkenberg­s BTK.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden