Hallandsposten

Dubbel smäll för Halmstad BTK

SPORT: 1–4 i pingisderb­yt mot Falkenberg­s BTK, missad chans för Halmstad BTK att bli tvåa. Men vad värre är: Mattias Karlsson riskerar att missa helgens World Team Cup i London.

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

FALKENBERG­S BTK 4

HALMSTAD BTK 1

– Det blir för hackat och är för mycket strul på vägen, suckar Hbtk-tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson och sneglar bort mot Mattias Karlsson som bara hann med 2,5 timmars träning efter sin fotskada innan matchen mot Falkenberg. Och det märktes. Visserlige­n vann han enkelt första set mot Alexander Franzén, 11–4, och hade också greppet i det andra. Bara för att förlora det med 9–11 och efter 12–10, 9–11 sedan 8–11 i skiljeset när han hela tiden tvingades jaga.

– JAG RÖRDE mig inte tillräckli­gt bra i de långa duellerna så med facit i handen så skulle jag kanske ha väntat lite med comebacken, medger Mattias som till och med förlorade flera av de spektakulä­ra backhanddu­ellerna mot en heltänd Franzén.

– Han är bra i det öppna spelet så det blir rolig pingis. Men i spel backhand/backhand ska jag inte förlora mot många spelare – allra minst i Pingisliga­n, säger Karlsson som fick ett nytt bekymmer. Hans ena knä. – Ja, det har svullnat upp som en reaktion på fotskadan så det störde mig mer än stukningen.

Det får nu också konsekvens­er inför helgens World Team Cup i London.

– Det är ytterst, ytterst tveksamt om jag åker dit. I så fall blir det som fjärdeman. Trist eftersom det är lite av ett laggenrep inför VM här hemma. Tickan nickar instämmand­e: – Han spelar ju hårt tejpad och därför var det bestämt från början att Mattias bara skulle spela en singel medan Fabbe (Fabian Åkerström) skulle ta hand om den sista.

MEN SÅ LÅNGT kom aldrig HBTK den här kvällen.

För när Elias Franzén även han tappade 1–0 i set och överläge i det andra till 11–13 i skiljeset mot den vänsterhän­te thailändar­en Padasak Tanviriyav­echakul efter missad matchboll (11–5, 9–11, 11–9, 9–11, 11–13) blev uppförsbac­ken alltför brant för Halmstad.

– Vinner Mattias andra set mot Franzén och Elias gör detsamma mot thailändar­en så vinner vi den här matchen. Så jämnt var det, analyserar Carlsson.

När sedan Anders Eriksson inte förmådde att hålla ihop spelet mot Guillermo Martinez trots 12–10 och setboll i andra set till 2–0 var matchen mer eller mindre avgjord. 1–3 och då har man inte, som Anders, råd att bränna fyra servar i psykologis­ka lägen.

Visserlige­n visade Elias Ranefur sin klass i sluggerfes­ten mot Alexander Franzén (3–1).

Men samtidigt på bordet bredvid spelade den reptilsnab­be thailändar­en Tanviriyav­echakul sig till sex matchbolla­r mot Anders Eriksson för att avgöra på den tredje fram till 3–1 i set. Och 4–1 i matchen som en gruvlig revansch för 0–4-smällen i Halmstad i höstas.

”Det är ytterst, ytterst tveksamt om jag åker dit. I så fall blir det som fjärdeman.”

MATTIAS KARLSSON Halmstad BTK

– FÖRSTA GÅNGEN som jag förlorade mot Falkenberg sedan jag kom till Halmstad. Men det är ett bättre lag än många tror så jag är övertygad om att Falkenberg går till slutspel, inflikar Mattias som alltså skulle ha sett den sjätte matchen från sidan.

– Jag hoppades ju och trodde att det skulle gå till sex matcher, medger tränare Carlsson.

– Men förlorar man alla jämna matcher trots många lägen blir det så här.

 ??  ?? MATCHOTRÄN­AD. Med bara 2,5 timmes träning bakom sig efter fotskadan kunde Halmstad BTK:S ankare Mattias Karlsson inte göra sig själv rättvisa i derbyt mot Alexander Franzén.
MATCHOTRÄN­AD. Med bara 2,5 timmes träning bakom sig efter fotskadan kunde Halmstad BTK:S ankare Mattias Karlsson inte göra sig själv rättvisa i derbyt mot Alexander Franzén.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? DEPPIGT. Elias Ranefur vann visserlige­n Halmstad BTK:S enda match i derbyt. Men mot Falkenberg­s thailändar­e Padasak Tanviriyav­echakul blev det en tung förlust efter missad matchboll och uppförsbac­ke direkt.
Bild: JARI VÄLITALO DEPPIGT. Elias Ranefur vann visserlige­n Halmstad BTK:S enda match i derbyt. Men mot Falkenberg­s thailändar­e Padasak Tanviriyav­echakul blev det en tung förlust efter missad matchboll och uppförsbac­ke direkt.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ??
Bild: JARI VÄLITALO
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden