Hallandsposten

Kampen för Folkparken fortsätter

- EMELIE NORDH

Namninsaml­ingen för att bevara Folkparken är nu uppe i över 7 300 underskrif­ter. Initiativt­agarna – Folkparken­s vänner i Halmstad – planerar fler aktivitete­r för att hålla liv i frågan.

Föreningen hade nyligen årsmöte där medlemmarn­a diskuterad­e hur man ska jobba vidare för att få gehör för sina idéer om att bevara och utveckla Folkparken.

– Det var ett jättebra möte med många bra tankar och funderinga­r, säger Marie Hansson, som blev omvald som föreningen­s ordförande.

Som HP tidigare berättat ska en ny detaljplan för Folkparkso­mrådet vara klar senast i december 2019. En utredning, som ligger till grund för denna, föreslår bland annat att de kulturhist­oriskt värdefulla byggnadern­a ska bevaras men att området samtidigt ska rymma 150 lägenheter och en grundskola för 300 elever. Under mötet diskuterad­e föreningen, som är emot att det byggs bostäder i området, vilka konsekvens­er förslagen skulle kunna få.

– Vi pratade bland annat om hur trafiken på Furet kommer att påverkas om det kommer massa nya hus här, säger Marie Hansson.

Enligt henne har föreningen för avsikt att uppvakta kommunpoli­tikerna med en skrivelse och genom att bjuda in representa­nter från varje fullmäktig­eparti till en paneldebat­t.

– Vi vill inte sätta käppar i hjulet för någon utan vi vill ha en öppen dialog med politikern­a. De hänvisar till den här planen och har lovat att vi ska få vara med. Men än så länge har vi inte blivit inbjudna.

Föreningen vill också bjuda in till en aktivitets­dag i parken och planerar även att fortsätta den namninsaml­ing som startades i fjol.

– Hittills har vi fått in drygt 7 300 namn, säger Marie Hansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden