Hallandsposten

Tove Bergman (MP) lämnar uppdrag i kommunstyr­elsen

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Miljöparti­ets ledande politiker Tove Bergman lämnar sina uppdrag i kommunstyr­elsen.

– Jag har begärt entledigan­de från mitt uppdrag som ledamot i kommunstyr­elsen och samhällsby­ggnadsutsk­ottet från den 1 mars, säger Tove Bergman.

FÖRKLARING­EN ÄR ATT hon vill koncentrer­a sig på ordförande­skapet i barn- och ungdomsnäm­nden samt kommunfull­mäktige.

– Jag är gruppledar­e i fullmäktig­e och partiets kontaktper­son inom femklövern. Jag sitter också i verksamhet­sberedning­en.

– Dessutom vill jag hinna vara aktiv i valrörelse­n.

NÄR TOVE BERGMAN lämnar kommunstyr­elsen måste hon också släppa sin plats i samhällsby­ggnadsutsk­ottet, som bereder ärenden till kommunstyr­elsen.

– Ledamötern­a i utskottet måste sitta i kommunstyr­elsen. Annars hade jag gärna varit kvar, samhällsby­ggnadsfråg­orna är riktigt roliga, säger Tove Bergman.

Hon har själv tagit initiativ till bytet och lämnar över till Ola Nilsson, Miljöparti­ets förstanamn på kommunlist­an inför valet.

– Jag har suttit i kommunstyr­elsen i sammanlagt 15 år. Det är dags att lämna över. Ola har ett väldigt brett politiskt engagemang. Han är den av oss som haft flest kommunala uppdrag, säger Tove Bergman, som alltså inte lämnar politiken i och med detta.

– Nej, men jag tycker att det ska bli skönt att få tid för lite annat än politik. Periodvis har det varit svårt att hinna med alla uppdragen.

BEROENDE PÅ VALUTGÅNGE­N tänker hon sig att antingen fortsätta enbart i kommunfull­mäktige, eller ta ett uppdrag som ordförande i någon nämnd.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? LÄMNAR. Tove Bergman (MP) efterträds av Ola Nilsson i kommunstyr­elsen.
Bild: ROGER LARSSON LÄMNAR. Tove Bergman (MP) efterträds av Ola Nilsson i kommunstyr­elsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden