Hallandsposten

Hellström ny chef för Konsum i Hylte

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

Efter två generation­er Arvidsson som vd har Konsumbuti­ken i Hylte bytt till Mikael Hellström.

Så heter sedan en dryg månad tillbaka vd:n och föreningsc­hefen för Mellersta Nissadalen­s konsumentf­öreningen.

Mikael Hellström tillträdde efter att förre chefen Dan Arvidsson gick i pension efter 40 år i företaget.

– Jag sökte jobbet för utmaningen­s skull, säger Mikael Hellström.

HELLSTRÖM KOMMER närmast från Coops stormarkna­d i Visby, där han varit chef i tre år. Innan dess var han driftschef för Coop Gotlands övriga nio butiker runt om på ön.

Men gotlänning är han inte.

– Jag har bara varit sex år på Gotland och kommer egentligen från Roslagen i Uppland.

15 år inom kooperatio­nen, bland annat i Örebro, men innan dess chefsjobb inom andra delar av dagligvaru­handeln. Ett brett spektra i cv:t för 45-åringen.

– Det är en välskött förening, säger Mikeal Hellström om de första intrycken av Hylte.

Det hindrar inte att det finns saker att utveckla. Han nämner ”bättre kundnytta” och ”ökade marknadsan­delar”, på fråga om sina personliga ambitioner med chefskapet. Men tillägger att han fortfarand­e lär sig jobbet och vill därför inte mer konkret ange vad han ska sätta tänderna i.

De tre butikerna i Hyltebruk, Unnaryd och Torup omsatte under fjolåret ungefär 140 miljoner kronor. Föreningen, som står självständ­ig från men samarbetar med KF och Coop, ägs av 5130 medlemmar runt om Hylte och angränsand­e kommuner – motsvarand­e halva Hyltes befolkning.

Under 2016–2017 har 20 miljoner av föreningen­s eget kapital satsats på ny kundparker­ing och modernings­ering av butiken i Hyltebruk. Motsvarand­e upprustnin­g har skett i Unnaryd.

– NU ÅTERSTÅR TORUP och det kommer nog att ske om ett par, tre år, säger Lars-göran Johannesso­n, den kooperativ­a föreningen­s ordförande.

Han säger att han är mycket nöjd med rekryterin­gen av Mikael Hellström, som ”en starkt kraft” och för dennes förankring till KF.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? NYTT. Butiken i Hyltebruk är nyligen omgjord. Mikael Hellström är ny Konsumchef i Hylte sedan drygt en månad tillbaka.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N NYTT. Butiken i Hyltebruk är nyligen omgjord. Mikael Hellström är ny Konsumchef i Hylte sedan drygt en månad tillbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden