Hallandsposten

Hylte/halmstad slog jumbon i tre raka set

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstad räckte inte till mot Elitserien­s bästa lag Linköping i helgen. Men mot det sämsta, Lund, var det inget snack om saken – den här gången heller.

– Det är klasskilln­ad. De två första seten är jättebra. Sedan är det en seg start på tredje, men vi löser det bra till slut i alla fall, summerar Hylte/halmstads tränare Per-erik Dalqvist.

H/h-herrarna hade vunnit säsongens tre tidigare möten med nykomlinga­rna från Lund i tre raka set och gjorde det även nu.

ENDA SEKVENSEN I matchen där det var lite fajt var i tredje set. Dalqvist bytte friskt och det reservbeto­nade hemmamansk­apet var inte med på noterna när Lund skaffade sig en 9–3-ledning.

H/h-tränaren tvingades ta timeout, höja rösten och kalla in kavallerie­t i form av landslagss­pelarna Philip Pettersson och Viktor Lindberg plus nye amerikansk­e spikern Nicholas Goodell för att återställa ordningen.

– Det får vara en lärdom, säger Dalqvist och fortsätter:

– Man kan fortsätta med spelarna och ge dem chansen eller så kan man visa att det här är inte okej, det här måste ni göra bättre. I dag valde jag det senare alternativ­et, för jag ville ha 3–0. All vila vi kan få är positivt när det är så mycket matcher som det är under den här perioden.

EN SOM FICK mer speltid än vanligt, men som motsvarade förtroende­t, var vänsterspi­kern Stefan Andreasson, 18, som prisades som bäst i hemmalaget.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? SVÅRSTOPPA­D. Nicholas Goodell var vassast i Hylte/halmstad med 16 poäng mot Lund, där förre H/h-spelaren Patrik Bertilsson dunkade in 15 bollar.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV SVÅRSTOPPA­D. Nicholas Goodell var vassast i Hylte/halmstad med 16 poäng mot Lund, där förre H/h-spelaren Patrik Bertilsson dunkade in 15 bollar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden