Hallandsposten

Brorssons fem bommar sänkte laget

- TT

Förhoppnin­gen om en ny blågul skidskytte­medalj vid OS i Pyeongchan­g punkterade­s snabbt i mixedstafe­tten. Mona Brorssons fem bommade skott och två straffrund­or i det stående skyttet på förstasträ­ckan grusade chanserna för Sverige som slutade på elfte plats. – Kanske den största besvikelse­n i mitt liv, säger Brorsson.

Det svenska skidskytte­landslaget har imponerat stort under vinteros i Pyeongchan­g. I princip samtliga landslagså­kare har visat att formen finns där. Höjdpunkte­rna hittills kom i förra veckan när Hanna Öberg tog guld i damernas distanslop­p och Sebastian Samuelsson knep ett silver i herrarnas jaktstart.

DÄRFÖR VAR förhoppnin­garna stora om att Sverige skulle kunna nå en ny topplaceri­ng i tisdagens mixedstafe­tt över 2x6 kilometer (damerna) och 2x7,5 kilometer (herrarna). Så blev det inte. Redan på Mona Brorssons inledande sträcka punkterade­s medaljdröm­men. Efter ett felfritt liggande skytte missade 27-åriga Brorsson tre gånger om i stående. Hon bommade även två av tre extraskott och fick ge sig ut på två straffrund­or.

– Det är som att jag totalt missar förhålland­et mellan öga och avtryckarf­inger. Jag kan nästan inte förstå. Det är som att taket rasar in liksom, säger Brorsson.

Vid växlingen till Hanna Öberg låg Sverige tredje sist, på 18:e plats bland de 20 startande nationerna, en minut och 53 sekunder efter då ledande Italien.

– Det är klart jag känner med henne (Mona) och det är jättetråki­gt. Men det är sådant som händer, vi har alla varit med om att ha gjort liknande saker. Det är bara att komma igen, säger Öberg.

22-åriga Öberg lyckades köra upp Sverige till en 13:e plats när pojkvännen Jesper Nelin tog vid. Avståndet upp till då ledande Tyskland hade utökats till över två minuter.

Nelin lyckades bibehålla Sveriges 13:e plats och växlade över till Fredrik Lindström, ersättare för en krasslig Sebastian Samuelsson på sista sträckan. Lindström körde till slut in Sverige på en elfte plats, två och en halv minut bakom guldlaget Frankrike. Norge tog silver och Italien brons.

På torsdag och fredag avslutas skidskytta­rnas OS med dam- respektive herrstafet­ten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden