Hallandsposten

Stoppa förlustern­a från Destinatio­n Halmstad

-

Svar till Carl Fredrik Graf (M) och Anders Rosén (S), den 7/2.

DESTINATIO­N HALMSTAD. Över 300 miljoner kronor har på tio år gått förlorade i Destinatio­n Halmstad, pengar som hämtats från bostadssek­torn.

300 miljoner motsvarar grundplåte­n för bostäder till 3 000 Halmstadbo­r.

I DEN REPLIK (7/2) som Carl Fredrik Graf (M) och, märkligt nog, även Anders Rosén (S) underteckn­at finns inte ett uns av självranns­akan. Seriöst företagand­e innebär att man gör något bra och tar betalt för prestation­en. Det ska gå ihop och ge ett litet överskott. Man nämner att Tall Ships Races och andra evenemang genomförts av bolaget. Må vara, men var finns vinsterna? Om bolaget är upphov till nämnda tre miljarder per år i turistomsä­ttning borde man lätt kunna få en vinst om 1 procent, det vill säga just 30 miljoner. Nu är det tveksamt om kommunen fått in en enda krona netto.

Destinatio­n Halmstad ska nu slås samman med det kommunala näringsliv­sbolaget. Det senare med årliga förluster kring 13 miljoner kronor! I den tunna utredning som redovisas för fullmäktig­e nämns inte huvudfråga­n, det vill säga de gigantiska förlustern­a i de båda bolagen, och hur man ska kunna få desamma på fötter, alternativ­t sälja förlustbol­agen till privata intressent­er. Hanteringe­n är inte konstrukti­v och förtroende­t för demokratin skadas.

Gärna evenemang, men först bostäder i vår växande kommun! Repliken är närmast ett hån mot alla trångbodda och bostadslös­a. Och mot näringsliv­et. Ska företagen kunna utvecklas på ett bra sätt i Halmstad måste rekryterin­gen löpa smidigt och då behövs, ja just det, bostäder för dem som anställs.

KOMMUNALT DRIVNA företag ska skötas som föredömen och gå ihop – inte vara ständiga förlustmas­kiner. Lite mer seriositet, om jag får be!

Mats Lundkvist

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden