Hallandsposten

21-åring åtalas för våldtäkt

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Den 21-årige man som greps i mellandaga­rna har nu åtalats för att ha våldtagit en man i en privat bostad i Laholm.

Enligt åklagaren har 21-åringen tvingat den andre mannen till samlag genom att trycka ner honom i en säng och hålla fast honom. Det hände i en bostad i Laholms kommun 27 december förra året. Tjugo minuter efter midnatt greps den misstänkte gärningsma­nnen av polisen.

Han åtalas också för att ha sexofredat mannen dagen före julafton, genom att lägga sin penis mellan hans skinkor.

21-ÅRINGEN HAR suttit häktad under hela polisutred­ningen. Vid häktningsf­örhandling­en nekade han till brott. Förundersö­kningen som i går lämnades in till Halmstads tingsrätt är belagd med sekretess.

Ingen teknisk bevisning som binder den misstänkte till övergreppe­t presentera­s i åtalet, trots att polisen har tagit sängkläder, kalsonger och mobiltelef­oner i beslag. Alltså står ord mot ord.

Däremot finns journalant­eckningar om offrets sår och ihållande smärtor efter händelsen, fotografie­r som visar en skada på armen som han ska ha fått när han hölls fast samt foto från brottsplat­sen.

Åklagaren stöttar sig också på vad flera vittnen har hört om våldtäkten efteråt och hur de har uppfattat den utsatte mannen. Direkt efter händelsen berättade han vad som hänt för ett av vittnena, men ville då själv inte göra en polisanmäl­an.

RÄTTEGÅNGE­N HÅLLS nästa fredag. En av poliserna som grep 21-åringen kommer att kallas som vittne. Till henne ska den misstänkte mannen ha sagt att han varit själv hela dagen och att han inte hade duschat, trots att det var blött i duschen.

Straffet för den som döms för våldtäkt är mellan två och sex års fängelse. 21-åringen är skriven på en adress i Laholms kommun. Han är ostraffad sedan tidigare.

HP har inte kunnat nå mannens försvarsad­vokat, som befinner sig på semester.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden