Hallandsposten

”Anpassar oss till marknaden”

- YVONNE PERSSON

Halmstads stadsnät är visserlige­n ett kommunalt bolag, men ska drivas på affärsmäss­iga grunder. Det menar styrelsens ordförande är förklaring­en till att alla Halmstadbo­r inte får samma erbjudande.

– Eftersom vi agerar på en konkurrens­utsatt marknad så måste vi också anpassa oss efter situatione­n på marknaden. Vi har inga kommunala bidrag, utan ska bära våra egna kostnader, säger Yngve Kihlberg (C).

Bland anpassning­arna nämner han att grävning på tomten och håltagning i huset numera ingår i priset.

– Jämför man över tid så har vi haft olika koncept, men alla erbjuds ett öppet nät där man kan köpa till de tjänster som man vill.

Att en del erbjuds kampanjpri­ser för efteranslu­tning menar han att bolaget flaggat för tidigare. YNGVE KIHLBERG (C)

– Vi har varit ganska tydliga med att det skulle komma. Att det blir så stora prisskilln­ader hänger samman med att vi nu upphandlar hela områden och då får bättre priser av entreprenö­rerna.

Erbjudande­t till stugföreni­ngar, som innebär att stugägarna slipper betala månadsavgi­ften, känner han inte till men återkommer efter att ha kontroller­at uppgiften:

– Det handlar om en helt annan produkt och kan inte jämföras med den till villaägarn­a. Stugägare är en annan kundkatego­ri, ungefär som hyresgäste­r i ett hyreshus. Att jämföra dem med villaägare blir att jämföra äpplen och päron, menar Yngve Kihlberg och tillägger:

– Som styrelse lägger vi oss inte i detaljerna i olika erbjudande­n. Det får marknadsav­delningen sköta.

”Som styrelse lägger vi oss inte i detaljer i olika erbjudande­n”.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden