Hallandsposten

Nattligt drama på Hotel Tylösand

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

”Vi är såklart chockade, det är förfärligt” ELISABETH HAGLUND vd på Hotel Tylösand

Hotell Tylösand fick natten till fredagen påhälsning av flera maskerade män. Dagen ägnades därmed åt att bistå polisen och ta hand om personalen.

Under fredagsför­middagen såg det ut som vanligt ute på Hotel Tylösand. Gäster i morgonrock­ar släntrade ner till lobbyn för att ta en stund i spaet, andra checkade ut för att köra vidare mot nästa möte.

Under natten var det desto mer dramatiskt. Strax föreklocka­n två på natten till fredagen upptäckte personalen ett antal maskerade män utanför byggnaden. Man låste då dörrarna och stängde in sig i byggnaden.

MÄNNEN KAN fortfarand­e ha stulit något, men det är oklart vad. Personal på hotellet höll under fredagen på med en inventerin­g för att se om det fanns något, och i så fall vad, som saknades.

Utöver att bistå polisen ägnades även förmiddage­n åt att informera och ta hand om personalen.

– Vi samlar all personal och har ett möte under förmiddage­n då vi berättar vad som har hänt, även om vi inte vet så mycket själva ännu, säger Elisabeth Haglund, vd på Hotel Tylösand.

När HP besöker hotellet har personalen som jobbade nattskifte­t gått hem. De får själva avgöra när de ska komma tillbaka.

– Vi gör allt vi kan för att ta hand om vår personal. Vi har haft samtal med den personalen som jobbade i natt och pratat om hur vi nu ska göra. Det är upp till dem själva när de vill jobba igen. Vi håller på att titta på schemat nu. Vi stöttar personalen fullt ut.

Det är fortfarand­e väldigt oklart vilka männen var, vad de ville och om de lyckades stjäla något. Men händelsen var skärrande.

– Vi är så klart chockade, det är förfärligt.

Händelsen rubriceras som försök till stöld. Kenneth Johansson hos polisen i Halmstad är ansvarig förundersö­kningsleda­re för ärendet.

– Personalen har uppmärksam­mat ett antal personer vid anläggning­en och sedan gömt sig, så jag tror inte de visste att de hade blivit sedda, säger Kenneth Johansson.

PERSONERNA SKA inte ha agerat hotfullt och inte heller lyckats ta sig in i byggnaden.

– Men jag vet att det finns brytskador på dörrar, så det är rubricerat som ett försök. Vi har haft en polispatru­ll ute som har säkrat diverse spår och det jobbar vi vidare med under dagen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden