Hallandsposten

Inbrott sinkar utbyggnade­n av Ängstorp

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

För andra gången på kort tid stals dyrbara verktyg från Ängstorps reningsver­k. – Förutom allt merjobb så sinkar det även utbyggnade­n, säger drifttekni­ker Örjan Persson på LBVA.

Det är inte mer än ett par veckor sedan Ängstorps reningsver­k senast hade inbrott.

– Då hade de klippt upp staketet nere vid Lagan och gått in den vägen. Den här gången hade de tagit grusvägen väster om reningsver­ket och klippt upp staketet där, säger Örjan Persson.

DÄREFTER HAR TJUVARNA brutit upp dörren till verkstaden. Precis som förra gången stals dyrbara verktyg och mätinstrum­ent.

– Vi har blivit av med nästan precis samma grejor som förra gången, men om det är samma personer som varit här två gånger vet jag inte. Det sägs att så fort en byggkran kommer upp så dyker det upp personer som är ute efter att stjäla verktyg, säger Örjan Persson.

Det som försvann var bland annat mätinstrum­ent med laserutrus­tning och alla batteridri­vna handverkty­g.

– Jag uppskattar värdet till minst 60 000 kronor, säger Örjan Persson.

Vid inbrottet blev de också av med svetsutrus­tning.

– Vi håller på att svetsa nya rör till bassängern­a, men utan svetsar står arbetet still, så inbrottet sinkar även den utbyggnad som vi håller på med, säger Örjan Persson.

LBVA FUNDERAR NU på att sätta in någon form av bevakning.

– Det måste nästan till. Reningsver­ket ligger så ostört, och de som gjort inbrottet vet att vi måste skaffa ny utrustning för att kunna fortsätta bygga, säger Örjan Persson.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? BRÖTS UPP. Inbrottstj­uvarna bröt upp dörren till verkstaden vid Ängstorp och tog med sig en stor mängd dyrbara verktyg.
Bild: CARINA NILSSON BRÖTS UPP. Inbrottstj­uvarna bröt upp dörren till verkstaden vid Ängstorp och tog med sig en stor mängd dyrbara verktyg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden