Hallandsposten

Ahlins agerande var ”olämpligt”

- TT

Urban Ahlin har agerat olämpligt och oprofessio­nellt mot en tidigare medarbetar­e, men agerandet kan inte karaktäris­eras som sexuella trakasseri­er. Det slår Socialdemo­kraternas interna utredning fast.

Ärendet gällde händelser för tio år sedan då Ahlin bland annat var riksdagsle­damot och utrikespol­itisk talesperso­n för partiet. I dag är han riksdagens talman.

I en kort kommentar skriver Urban Ahlin:

”Ärendet hanterades 2008 och utredaren har kommit fram till att det inte finns något ytterligar­e att utreda, varken vad gäller det ärendet eller i något annat avseende. Min version av ärendet 2008 har hela tiden varit densamma. Det är bra att detta nu är färdigutre­tt”.

Utredninge­n har gjorts av Setterwall­s Advokatbyr­å som konstatera­r att det inte är möjligt att i dag – tio år senare – säkert säga vad som faktiskt hänt och därmed om Ahlins agerande kan karaktäris­eras som sexuella trakasseri­er.

SOCIALDEMO­KRATERNAS kanslichef Lisa Hedin anser att ärendet nu är utrett och avklarat.

– Vi vill lägga det här bakom oss, vi anser att den här frågan är färdigutre­dd, säger Hedin.

Hon konstatera­r att Ahlin fick en reprimand, men håller med om kritiken mot partiet att kvinnan inte fick någon återkoppli­ng.

– Det är den stora bristen, det vill jag verkligen be om ursäkt för och det har jag gjort till henne.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL / TT ?? UTRETT. Socialdemo­kraternas interna utredning anser att Urban Ahlin inte gjort sig skyldig till sexuella trakasseri­er.
Bild: PONTUS LUNDAHL / TT UTRETT. Socialdemo­kraternas interna utredning anser att Urban Ahlin inte gjort sig skyldig till sexuella trakasseri­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden