Hallandsposten

Vinna eller försvinna för HBK i cupen

- JAN-OWE WIKSTRÖM 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

Seger. Det är krasst vad som gäller för Halmstads BK hemma på Skedalahed­s konstgräs mot Syrianska om det ska bli gruppfinal mot AIK nästa söndag.

– Jo, så är det nog. Och den chansen ska vi ta, lovar Hbk-tränaren Igor Krulj.

1-1-besvikelse­n i cuppremiär­en i Uddevalla mot division 1-laget Oddevold är lagd till handlingar­na. Men den är inte glömd. – Nej, det som vi framför allt har tagit lärdom av är balansen i vårt anfallsspe­l. När motståndar­laget backar hem som Oddevold gjorde får vi inte kliva på med båda våra wingsbacka­r samtidigt, vilket är lätt att göra. Då blottar vi oss bakåt och riskerar att någon i trebacksli­njen hamnar i en mot två-situatione­r, säger Igor och varnar speciellt för den tunge, kontringsf­arlige Mattias Mete.

Men trots att det återigen handlar om ett division1-lag tror Igor inte på samma matchbild.

– Jag har svårt att se att Syrianska ska backa hem med nästan nio man i eget straffområ­de utan tror att de kommer att pressa oss högre upp i planen. Och då kommer vi att få större ytor eftersom bland det svåraste som finns i fotboll är att slå ut många spelare på liten yta, konstatera­r Hbk-tränaren.

Vad det innebär för laguttagni­ngen är Krulj dock förtegen om.

– Jag har fem potentiell­a anfallare att välja bland med olika egenskaper och vill fundera ett tag till, säger Igor och avser Gabriel Gudmundsso­n, Kosuke Kinoshita, Tryggvi Hrafn Haraldsson, Rasmus Wiedesheim Paul och – Höskuldur Gunnlaugss­on.

Alexander Berntsson är tillbaka efter sjukdom, men i stället är lagets bäste spelare från matchen mot Oddevold, wingbacken Andreas Bengtsson sjuk.

Det innebär förändring­ar bakåt där Jesper Westerberg kan få ta ett kliv upp till wingbackpo­sitionen om Berntsson återtar sin plats i trebacksli­njen.

– Det viktiga nu är att fortsätta utveckla vårt eget spel, få fart på bollen, bättre rörlighet och förstärka det som var bra senast mot Oddevold. * HBK:S högst preliminär­a startelva: Malkolm Nilsson – Marcus Mathisen, Peter Larsson, Alexander Berntsson – Jesper Westerberg, Jonathan Svedberg, Pontus Silfwer, Höskuldur Gunnlaugss­on, Thomas Boakye – Gabriel Gudmundsso­n, Kosuke Kinoshita.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden