Hallandsposten

Svensk smäll i Vm-genrepet

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Lagvärldsc­upen i London blev inte det avstamp som Sverige hade hoppats på inför hemmavm i Halmstad om två månader. Blågult slogs ut redan i gruppspele­t efter stryk även mot Frankrike på fredagen.

LAG-VM 2018

63 dagar kvar.

FRANKRIKE SVERIGE 3 2

– Det är några matcher där vi inte kommer upp i nivå, och även om det kanske inte hade räckt till att vinna hela lagmatchen ändå så tycker jag att det ska vara lite tajtare matcher. Vi ska falla lite mer med flaggan i topp, säger förbundska­pten Ulf ”Tickan” Carlsson.

Pär Gerells måste-seger med 9–11, 11–5, 11–9, 11–7 mot Quentin Robinot gav ändå Sverige 2–2 i lagmatchen inför den sista singeln mellan lagens båda ettor, Kristian Karlsson och Emmanuel Lebesson.

Men Karlsson föll i tre raka set: 5–11, 3–11, 7–11.

– Kristian är totalt chanslös där. Fransmanne­n spelar väldigt bra, men det är alldeles för klara siffror. Det kändes lite som att Kristian inte kunde låsa motståndar­en utan det var han som styrde och ställde, säger ”Tickan” Carlsson.

Tidigare åkte även Anton Källberg, rankad 57:a i världen, på en tung förlust med 7–11, 11–8, 5–11, 5–11 mot 205-rankade (!) Alexandre Cassin i en repris på Uem-finalen 2015 – som Källberg vann.

Sverige åker nu hem för att spela Em-kval mot Danmark i Halmstad arena på tisdag.

– Det är viktigt att vi tar med oss någonting från detta och rannsakar oss själva, säger Ulf Carlsson.

 ?? Bild: MARIO KNEISL/BILDBYRÅN/ARKIV ?? KLARA SIFFROR. Kristian Karlsson förlorade den avgörande singeln i Team World Cup mot Frankrike i tre raka set och Sverige matchen.
Bild: MARIO KNEISL/BILDBYRÅN/ARKIV KLARA SIFFROR. Kristian Karlsson förlorade den avgörande singeln i Team World Cup mot Frankrike i tre raka set och Sverige matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden