Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Solvalla har numera hand om det som tidigare gick under namnet V75-mästaren. Nu har man valt att göra en kuskmatch av det hela och nu blir det istället sex lopp med de 15 mest framgångsr­ikaste kuskarna från fjolåret i V75. Det sjunde loppet inom V75 är lärlingarn­as kamp om samma titel men då över ett lopp. Jag finns med som förstarese­rv till Solvallalo­ppen och det är klart att det skulle ha varit kul att vara med efter att jag haft ett fint V75-år i fjol.

Det är absolut inget fel med att man gör om det hela men det finns också saker som gör att man undrar vad det är som sker.

Alla lopp inte fulla

Man tävlar om 200 000 kronor till vinnaren i alla de här loppen men trots det är det inte fullt antal hästar i loppen. Det tycker jag är katastrofa­lt att det ska vara på det sättet.

Man kan undra om inte tränarna helt köper den här idén och i stället kanske väljer att gå ut i vanliga V75-lopp med hälften i prissumma. En orsak kan förstås vara att de här loppen inte är kvalificer­ande för V75-finaler i och med att det inte är vanliga divisionsl­opp.

Det är möjligt att det är just det som gör att man väljer bort att starta och vara med och slåss om de här fina prispengar­na.

Två bra spikar

Omgången spelmässig­t ser ganska kul ut och jag tycker att jag har hittat två bra singelstre­ck. Det är hästar som vet var målllinjen finns som jag väljer att luta mig emot. Det kan behövas några singelstre­ck eftersom många av loppen på förhandser riktigt svårtippad­e ut.

Både Antonio Trot (V75-5) och norska kallblodet Bråtnesfak­s (V75-6) känns som mycket svårslagna.

Hemmaplan nästa vecka

Även om jag är tränare på Jägersro så liggger Halmstad närmare min hemort Munka-ljungby. Där är det V75 nästa vecka och då hoppas jag vara på plats med några körningar. Jag vet inte riktigt ännu om jag kommer att ha med någon från det egna stallet.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden