Hallandsposten

Ingen plats i finalen för von Sicards

- SARA ÖSTER

Syskonen von Sicard var med och tävlade i tv-programmet ”Talang”, på TV4, i slutet av januari. De röstades då vidare av jurymedlem­marna. I gårdagens avsnitt fick man se vilka som knep en finalplats, och syskonen från Halmstad var dessvärre inte en av dem. Den musikalisk­a syskonskar­an består av Johanna, 18 år, Lovisa, 17 år, Matilda, 15 år och David, 11 år.

* Hej Johanna, vad trist att ni inte gick vidare! Hur känns det? – Det känns jättetråki­gt, vi tycker ju att det är så kul att framträda tillsamman­s som syskon och det var en enormt cool upplevelse. Vi skulle såklart vilja ge mer till dem som uppskattat vårt framträdan­de och visa vårt egenskrivn­a material. Samtidigt är vi så tacksamma för programmet och alla de fantastisk­a människor som arbetar i produktion­en. Allt som händer har en mening och denna här gången var det inte meningen att vi skulle gå vidare, men vår tid kommer.

* Vad händer nu för er del? – Just nu är vi hela familjen i Lillehamme­r på sportlov, vi är här och åker skidor så det är inte helt dumt.

* Vad är ni mest stolta över att ha åstadkommi­t? – Att vi gör det här ihop som syskon, det känns superkul och helt rätt. Vi har alla olika talanger men har lyckats fläta ihop dem. Jag tycker att vi kompletter­ar och inspirerar varandra. Det är ju aldrig tyst hemma hos oss utan alltid är det någon som sjunger eller spelar. Vi spelar ju med varandra hela tiden.

* Vad händer för er framöver? – Vi fortsäter att skriva egen musik och målet är att börja spela in musiken i studio. Vi har även några gig nu under våren, till exempel på Vinyl bar och Jazz i Halmstads årsmöte. Jag själv kommer att sjunga på Afterski i Chamonix med bandet No Limits och Lovisa ska spela på Sveriges Jazzfestiv­al som i år är i Halmstad. Hon ska även upp till Västernorr­land för att vara gästartist till bandet ”Tribe Friday” på Imagine 2018:s regionfina­l. Våra drömmar är att fortsätta som syskonband med egen musik, och ha enormt roligt tillsamman­s. Förhoppnin­gsvis tar vi oss till de stora scenerna.

 ??  ?? GICK INTE VIDARE. Syskonen von Sicard var med och tävlande om en finalplats i programmet ”Talang”.
GICK INTE VIDARE. Syskonen von Sicard var med och tävlande om en finalplats i programmet ”Talang”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden