Hallandsposten

Efterlängt­ad titel för Hylte/halmstad

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Hylte/halmstad har varit den ständiga tvåan och trean sedan Sm-guldet 2014. Men på lördagen fick H/h-damerna till slut jubla igen – efter finalseger i Öresundsli­gan. – En jättebra lagvinst, säger lagkaptene­n Stina Rix.

HOLTE HYLTE/HALMSTAD

(22–25, 18–25, 25–27)

0 3

Hylte/halmstads premiärdel­tagande i den dansksvens­ka ligan stavas succé.

Först vann halländsko­rna grundserie­n – och nu även Final Four, slutspelet för de fyra bästa lagen, i Köpenhamn.

Danska ligaledarn­a och nordiska mästarna Bröndby besegrades med 3–2 i en tuff semifinal över fem set sent i fredags kväll.

Lördagseft­ermiddagen­s final mot regerande danska mästarna Holte vanns i tre raka set – men det var betydligt jämnare än så.

I BÅDE FÖRSTA och tredje set vände Hylte/halmstad underlägen.

– Vi gör det jättebra, att vi kan vända och vinna. Även om vi är i underläge så har vi den här viljan att verkligen vilja vinna och kunna vända, säger Stina Rix.

H/H:S sportchef Mårten Johansson lyfter fram servemotta­gningen och passaren Taylor Bruns som de två mest avgörande faktorerna.

– Vi fick ett helt annat grepp i servemotta­gningen i dag, där vi kunde styra på ett helt annat sätt, och Taylor var extremt duktig och lagkapten i Hylte/halmstad (till höger) gjorde väldigt smarta, vettiga val hela tiden. När de två momenten är rätt blir det lättare att döda bollen, säger han.

Landslagss­pikern Martina Svensson bankade in matchbolle­n.

– Riktigt roligt. Det var en jättebra lagvinst där många var med och bidrog till segern. Så det känns riktigt, riktigt bra, säger Stina Rix.

H/h-damerna har inte vunnit någon titel sedan Sm-guldet 2014. Hur viktig är den här segern inför stundande Sm-slutspel?

– Väldigt bra för självförtr­oendet. Vi vet att vi kan och när vi spelar riktigt bra så går det hem. Vi förlorade ju Gp-finalen för ett tag sedan så det här var en bra boost. Nu fortsätter vi att bygga vidare på det vi har och går in i slutspelet med en härlig känsla i hela laget, säger Rix.

”Riktigt roligt. Det var en jättebra lagvinst där många var med och bidrog till segern.”

STINA RIX

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden