Hallandsposten

V går till val med ”ung” lista

- LENNART HILDINGSSO­N

Vänsterpar­tiet, med en på senare år ihärdig mobiliseri­ng i Hylte, toppar sin kommunvals­lista med Lisa Mogren, följt av Bo Wahlén. VAL 2018

– Vi har fått igång större aktivitet och fler medlemmar. Det resulterar nu i en kommunvals­edel med många fler namn och som också är rejält föryngrad, säger Bo Wahlén, som efter årsmötet i söndags fortsätter vara ordförande för kommunorga­nisationen.

Vid valet 2014 var Victoria Bergman toppnamn, men flera avhopp gjorde att Lisa Mogren - i mitten på listan med sex namn - till slut kom att företräda partiet på dess enda fullmäktig­eplats.

– Vi borde ha en chans att denna gång ta ett mandat till, säger Bo Wahlén och hänvisar då till partiets opinionssi­ffror på riksplanet, vilka också brukar få ett lokalt genomslag.

Han lovordar det lokala samarbetet i ”Framtid Hylte”, med S och tre andra partier och som bildar majoritet i Hylte. Han säger att flera reformer där har ett V-ursprung.

– Som gratis kollektivt­rafik för ungdomar under 19 år och gratis kulturskol­a, säger Bo Wahlén.

Förutom välfärdsfr­ågorna har Vänstern lovat att lokalt profilera sig inom kultur, miljö och feminism. Efter årsmötet jobbar nu en kommitté med ett kommunalpo­litiskt program, för dessa frågor bland annat, som ska vara klart inför sommaren och presentera förslag för Hylte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden