Hallandsposten

Bra lottning för Sverige i VM

Sveriges herrar ställs mot världsetta­n Tyskland och de blågula damerna mot Kina. Det står klart sedan Vm-lottningen i lag förrättats i Halmstad arena i går eftermidda­g.

- Anders tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Sveriges herrlandsl­ag får möta världsetta­n Tyskland och damlandsla­get ställs mot Kina. Det blev utfallet när lag-vm lottades i Halmstad arena

– En helt okej lottning, tycker Ulf ”Tickan” Carlsson, förbundska­pten för det svenska herrlandsl­aget.

– Det är en tuff grupp, men den ser intressant ut, anser Peter Sartz, Sveriges damkapten.

De svenska lagen spelar i varsin A-grupp. För herrarna väntar Tyskland, Hong Kong, Egypten, Rumänien och Slovenien medan damerna får ta sig an Kina, Singapore, Ryssland, Indien och Vitrysslan­d.

Ettan i de fyra grupperna går direkt till kvartsfina­l medan tvåan och trean får spela åttondelsf­inal.

– Vi har gått till kvartsfina­l i de senaste mästerskap­en (OS i Rio 2016 och VM i Malaysia samma år) och första delmålet är att ta oss dit igen. Lyckas vi med det är nästa mål att göra vår bästa match någonsin och kan vi få till det finns chansen att ta det ett steg till, säger Ulf ”Tickan” Carlsson.

SVERIGE INLEDER VM den 29 april mot Rumänien och ställs på valborgsmä­ssoafton mot de på förhand tuffaste nationerna Hong Kong och Tyskland.

Därefter väntar Slovenien (1/5), som överraskan­de slog ut blågult i Em-kvartsfina­l i höstas, innan gruppspele­t avslutas mot Egypten (2/5).

– Den första matchen mot Rumänien blir extremt viktig. Om vi vinner den så kan vi gå in lite lugnare mot Hong Kong och Tyskland, säger Halmstads BTK:S Mattias Karlsson, som är en av fyra svenska spelare som redan är uttagen i det svenska Vm-laget.

KARLSSON ÄR DOCK fotskadad och missade gårdagens Em-kvalmatch mot Danmark i Halmstad arena och kommer heller inte att spela SM i slutet av veckan, men någon fara för VM ska det inte vara.

– Nä, absolut inte. Jag har börjat träna igen, men väljer att lägga fokus på Qatar Open nästa vecka för att få chans att möta internatio­nellt motstånd. Hur känns det att spela ett VM på hemmaplan?

– Det är klart att det är jättestort – nästan det största man kan göra. En häftig upplevelse.

Tidigare världsstjä­rnan Jörgen Persson var den som drog de gula och blå bollarna på scenen i Halmstad arena när herrlottni­ngen avgjordes. Åsa Carlsson fick förtroende­t att lotta damgrupper­na.

De svenska tjejerna var 24:e och sista nation in i Championsh­ip division, som den högsta divisionen heter.

DET KOMMER GIVETVIS bli tufft för blågult som inte har lika många bra spelare som herrarna.

– Men vi har en duktig förstatjej i Matilda Ekholm och kniper någon av de andra en match så kommer vi att vara bra med, tror Peter Sartz. Han fortsätter: – VM på hemmaplan är en fördel för oss och vi har allt att vinna. Gör tjejerna personbäst­a så kan det bli riktigt roligt.

Sverige möter Singapore i premiärmat­chen den 29 april och har även Indien senare samma dag. Därefter står Vitrysslan­d (30/4) och Ryssland (1/5) på programmet. Gruppspele­t avlutas mot självaste Kina (1/5).

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? VM-AMBASSADÖR. Jörgen Persson drog Sverige mot Tyskland när VM lottades i Halmstad arena.
Bild: ROGER LARSSON VM-AMBASSADÖR. Jörgen Persson drog Sverige mot Tyskland när VM lottades i Halmstad arena.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? HALMSTADPR­OFIL I FOKUS. Tidigare världsstjä­rnan Jörgen Persson drog Sverige i grupp A vid Vm-lottningen i Halmstad arena.
Bild: ROGER LARSSON HALMSTADPR­OFIL I FOKUS. Tidigare världsstjä­rnan Jörgen Persson drog Sverige i grupp A vid Vm-lottningen i Halmstad arena.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden